GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η υποκρισία της ανεξαρτησίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές...

Η φετινή χρονιά φέρνει στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις εκλογές του Μαΐου. Αυτές οι εκλογές, όμως,...


Η φετινή χρονιά φέρνει στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις εκλογές του Μαΐου. Αυτές οι εκλογές, όμως, θα έχουν κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες, αφού θα έχουν πλεόνασμα…
«ανεξαρτησίας» των υποψηφίων.

Θα χορτάσουμε από υποψήφιους «μνηστήρες» των αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα φορέσουν τα «κοστούμια» της ανεξαρτησίας τους και θα προσπαθήσουν να πουλήσουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους Έλληνες πολίτες. Οι περισσότεροι μέλη φυσικά της εφήμερης πλειοψηφίας, της Συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά… «ανεξάρτητοι». Βέβαια μόνο στο λόγια, αφού κανένας τους δεν προτίθεται να παραδώσει την κομματική του ταυτότητα για να υπερασπιστεί την δήθεν ανεξαρτησία του.

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι κύριοι «ανεξάρτητοι»; Μα δεν είναι άλλοι, από αυτούς που τόσα χρόνια γνωρίζουμε. Τα δευτεροκλασάτα κομματικά στελέχη που θα είναι κοινωνικά ευαίσθητα και θα στηρίζουν τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά φαρμακεία και κάθε είδους «κοινωνική στήριξη» στο πλαίσιο της φιλανθρωπίας για τους εξαθλιωμένους πολίτες, χωρίς φυσικά να επικρίνουν την Κυβέρνηση για την κοινωνική εξαθλίωση που έχει δημιουργήσει.

Πολιτικοί που με πλούσια πολιτική ρητορεία θα υπόσχονται νέες θέσεις εργασίας, υποκρινόμενοι ότι δυσανασχετούν με τις απολύσεις στους ΟΤΑ, που επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική. Παράλληλα, αυτοί οι παθιασμένοι καρεκλοκένταυροι θα είναι οι ίδιοι που θα διαμαρτύρονται για τους μειωμένους πόρους των Δήμων και των Περιφερειών από την κεντρική διοίκηση, αλλά θα υπερασπίζονται σθεναρά τις μνημονιακές πολιτικές που τους προστάζει η Κυβέρνηση, ως καλοί «υποτακτικοί» των κομμάτων τους.

Αυτοί οι κύριοι «ανεξάρτητοι» είναι οι ίδιοι που τώρα σπάνε τα τηλέφωνα στα κομματικά τους όργανα και σκοτώνονται στα «παρασκήνια» των πολιτικών γραφείων για ένα «χρίσμα» βαπτισμένο σε κομματική «στήριξη» από τους Βουλευτές του «ΝΑΙ» σε όλες τις ανάλγητες απαιτήσεις των δανειστών. Είναι αυτοί που το βράδυ των εκλογών θα πανηγυρίζουν με τα κόμματά τους την νίκη τους και θα δέχονται τα εύσημα από τους κομματικούς τους προϊστάμενους, ξεχνώντας πια το «ανεξάρτητο» προσωπείο που φορούσαν προεκλογικά για τα μάτια της κοινωνίας.

Αναρωτιέμαι τόση «ανεξαρτησία» πώς θα την αντέξουμε σε αυτές τις εκλογές; Ας μην γελιόμαστε, αν πραγματικά οι κύριοι «ανεξάρτητοι» θέλανε το κοινωνικό έρεισμα και όχι το κομματικό, θα έπρεπε να βγουν δημόσια και να καταδικάσουν τις πολιτικές των κομμάτων τους, όπως και να παραδώσουν την κομματική τους ταυτότητα. Όλα τα υπόλοιπα είναι μεγαλοστομίες για να πείσουν τους πολίτες, που πολλές φορές πέφτουν στην παγίδα της εξαναγκαστικής ψήφου, αφού πρώτα τους έχουν πείσει ότι βρίσκονται στην ανάγκη τους, ανάγκη που το κόμμα του εκάστοτε «ανεξάρτητου» τους έκανε να την έχουν.

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν μόνο ένα δίλλημα: Μνημόνιο ή Ανατροπή! Καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αυτούς που υπερασπίζονται μια στείρα και ανάλγητη πολιτική, που ισοπεδώνει κοινωνία και θεσμούς και ανάμεσα σε αυτούς, που θέλουν να φέρουν την ανατροπή των μνημονίων μέσα από τις τοπικές κοινωνίες.

Η μάχη είναι ξεκάθαρη… Όλα είναι στο χέρι μας ή καλύτερα στην ψήφο μας...για να αλλάξουμε τα δεδομένα στον τόπο μας και στην χώρα μας!
Γιώργος Δρακούλης
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση