GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μυστική συνάντηση Τσίπρα με τον Νικήτα Κακλαμάνη για τις δημοτικές εκλογές της Αθήνας!

Συνάντηση διάρκειας μιας ώρας, που δεν ανακοινώθηκε, είχαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» ο πρόεδρος...

Συνάντηση διάρκειας μιας ώρας, που δεν ανακοινώθηκε, είχαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος έχει κάνει σαφή την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων!
Ο κ. Κακλαμάνης εθεάθη να μπαίνει στο γραφείο του κ. Τσίπρα, στο ισόγειο της Βουλής, πριν από περίπου δέκα ημέρες κι ενόσω είχαν αρχίσει ήδη να κορυφώνονται οι διεργασίες τόσο στο ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Την πρωτοβουλία της συνάντησης μάλιστα φέρεται να πήρε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος διατηρεί άλλωστε φιλικές σχέσεις με τον κ. Κακλαμάνη από την περίοδο 2006-2010 όταν συνυπήρξαν στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, ο πρώτος ως («νεοφώτιστος» της πολιτικής) επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» με την οποία είχε λάβει ποσοστό 10,5% και ο δεύτερος ως δήμαρχος.

Η συζήτηση των δύο ήταν κατά τις πληροφορίες εφ όλης της ύλης, τόσο της πολιτικής όσο και της αυτοδιοικητικής, με έμφαση πάντως στον δήμο της Αθήνας. Λόγω της παλαιάς γνωριμίας και φιλίας τους μάλιστα φαίνεται ότι ήταν και αρκετά χαλαρή με εκατέρωθεν εμπιστευτικές διαπιστώσεις και αναφορές, για τις γενικότερες εξελίξεις, που η τυχόν δημοσιοποίησή τους θα μπορούσε να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό...
Σε κάθε περίπτωση η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε σε μια συγκυρία κατά την οποία αμφότεροι έπρεπε να πάρουν αποφάσεις για τον δήμο της πρωτεύουσας οι οποίες είτε θα τους φέρουν αντιπάλους στην αναμέτρηση του Μαΐου είτε ακόμη και συμμάχους. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, δε, το τελευταίο αυτό ενδεχόμενο κάλυψε ένα μεγάλο μέρος της συνομιλίας τους!
Από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης έχει διαμηνύσει ότι εφόσον δεν γίνουν ταυτόχρονα εθνικές εκλογές σκοπεύει να διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας ως ανεξάρτητος ακόμη και «κόντρα» σε τυχόν άλλον υποψήφιο με το επίσημο χρίσμα της ΝΔ. Την ίδια ώρα είναι γνωστό ότι η Συγγρού συνεχίζει να αναζητά πρόσωπο κάνοντας ο,τι είναι δυνατόν για να αποφύγει τη στήριξη προς τον πρώην δήμαρχο. Αν όμως ο κ. Κακλαμάνης επιμείνει στην υποψηφιότητά του, όπως λέει, αυτό δεν αποκλείεται να τον οδηγήσει (μέσω διαγραφής;) και εκτός ΝΔ, οπότε σε αυτή την περίπτωση διαμορφώνονται νέα δεδομένα στο εκλογικό σκηνικό της πρωτεύουσας.
Έχει επίσης σημασία ότι ο κ. Κακλαμάνης δεν κρύβει τον ευρωσκεπτικισμό του, τον οποίο φέρεται διατεθειμένος να τονίζει όλο και περισσότερο στην πορεία προς τις κάλπες. Αυτό μπορεί να του εξασφαλίσει στήριξη και από άλλες δυνάμεις (μηδέ των ΑΝΕΛ εξαιρουμένων) με ανάλογο πολιτικό προσανατολισμό.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας εξέταζε αυτό το διάστημα όλα τα πιθανά σενάρια. Πριν καταλήξει στον 34χρονο Γ. Σακελλαρίδη στο τραπέζι έπεσε και το εναλλακτικό σενάριο υποστήριξης ενός προσώπου πέραν των «κομματικών τειχών». Η Α' Αθηνών άλλωστε δεν συμπεριλαμβανόταν ποτέ -ούτε και τώρα- στα «κάστρα» του ΣΥΡΙΖΑ και η διασπορά των ψήφων αναμένεται να είναι μεγάλη τον Μάιο και προς διάφορες κατευθύνσεις. Το σίγουρο πάντως είναι ότι όταν ο κ. Τσίπρας προσκαλούσε τον πρώην δήμαρχο στο γραφείο του για συζήτηση (είτε είχε καταλήξει είτε όχι στην επιλογή Σακελλαρίδη) είχε υπόψη του τις κρυφές μετρήσεις που αποτυπώνουν τον βαθμό διείσδυσης των πιθανών υποψηφίων από όλους τους χώρους στην («πολυσυλλεκτική» και όχι ομοιογενή) εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Στις δημοτικές εκλογές εξάλλου υπάρχει και ο δεύτερος γύρος.

3 σχόλια

  1. Ο Κακλαμάνης θα ξαναπάρει τον δήμο. Αυτή την στιγμή είναι σαν να δουλεύουν όλοι υπερ του. Αλλά το πιο εντυπωσιακό δεν είναι πως θα πάρει τον δήμο αλλά πως θα έχει αντιπολίτευση τον Κασιδιάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που είναι το περίεργο; παντα είχαν καλές σχέσεις αυτοί οι δύο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύς ο φόβος για τον Κακλαμάνη!!! Γιατί βρε παιδιά;;; Ή απάντηση απλή: όπως ο Τσίπρας έτσι και ο Κακλαμάνης έχουν οπαδούς και μάλιστα πολλούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση