GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε εξέλιξη σημαντικά έργα στη Μεσσηνία και αποκατάσταση των κατολισθήσεων

Για τα έργα που γίνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, παρεχώρησε χθες συνέντευξη ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς. ...


Για τα έργα που γίνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, παρεχώρησε χθες συνέντευξη ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς.

Το πρώτο έργο στο οποίο αναφέρθηκε, ήταν η κατασκευή κόμβου στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ. Όπως είπε, την περασμένη Δευτέρα, το έργο δημοπρατήθηκε, με τελικό μειοδότη την εταιρεία «Κ. Παπαδόπουλος- Χριστοδούλου», η οποία προσέφερε έκπτωση 8,95%. Το έργο αυτό, όπως τόνισε, μαζί με τα έργα αναβάθμισης που θα εκτελεστούν (τροχιόδρομος, νέος Πύργος Ελέγχου και χώρος στάθμευσης αεροπλάνων κλπ.), θα καταστήσουν το αεροδρόμιο ικανό να ανταποκριθεί στις αυξημένες αφίξεις και αναχωρήσεις, που αναμένονται στο 2014. Ο κόμβος στο αεροδρόμιο θα διευκολύνει και θα κάνει ασφαλή την πρόσβαση σε αυτό, ενώ θα υπάρχει άμεση σύνδεση με την νέα Εθνική Οδό.

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ- ΡΩΜΑΝΟΣ

Επιτέλους, δήλωσε με έμφαση, θα συνεχιστεί το εγκαταλειμμένο οδικό έργο, ο δρόμος Γαργαλιάνοι- Ρωμανός. Το έργο έπρεπε να είχε παραδοθεί από το 2009 και είχε προϋπολογισμό 18 εκατομμύρια ευρώ. Μετά την διάλυση της εργολαβίας, κατατέθηκε επικαιροποιημένη μελέτη στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρών, και ελπίζει ότι το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και σε δύο, περίπου, μήνες θα δημοπρατηθεί. Σε ερώτηση τι θα γίνει με την απαίτηση του παλαιού εργολάβου για αποζημίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ, απάντησε ότι η εργολαβία διαλύθηκε, το έργο θα προχωρήσει και για την απαίτησή του θα αποφανθούν τα δικαστήρια.

ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα συζητηθούν έργα που πρόκειται να γίνουν στην Μεσσηνία, τρία από τα ο ποία ο Παναγιώτης Αλευράς τα χαρακτήρισε σημαντικά. Αυτά είναι:

● Η έγκριση των όρων μειοδοτικού διαγωνισμού για τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού του ήρωα Γιαννάκη Γκρίτζαλη, που ηγήθηκε της πρώτης λαϊκής κοινωνικής επανάστασης, στα χρόνια του Όθωνα, το 1834. Όπως τόνισε, αποτελεί χρέος και καθήκον προς μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του τόπου.

● Επίσης, πρόκειται να δημοπρατηθούν δρόμοι στα ορεινά χωριά, ώστε να δημιουργηθούν οι υποδομές που θα κρατήσουν τους νέους στα χωριά τους, με το να έχουν πρόσβαση στο διοικητικό και εμπορικό κέντρο του Νομού και να παραμείνουν προσκολλημένοι στην πρωτογενή παραγωγή. Πρώτο έργο είναι η βελτίωση της οδού Κεφαλληνού- Καλογρέσι, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

● Το τρίτο έργο που θα συζητηθεί είναι ο καθαρισμός του Άρι, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ. Ο αντιπεριφερειάρχης, βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στην διένεξη που είχε δημιουργηθεί μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Καλαμάτας. Όπως τόνισε, η Περιφέρεια προχωρεί στην υλοποίηση του έργου, παρ’ όλο που δεν είναι δική της αρμοδιότητα, γιατί το έχουν ανάγκη οι πολίτες. Ενώ, με έμφαση δήλωσε ότι, εάν το καλοκαίρι είχαν ενδιαφερθεί αυτοί που έχουν την αρμοδιότητα, δεν θα είχαν σημειωθεί τα πλημμυρικά φαινόμενα στις βροχές του Νοεμβρίου.

radio936.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση