GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπογράφηκε το συμβόλαιο για το γήπεδο γκόλφ στην Αγία Νάπα

Σάρκα και οστά παίρνει η κατασκευή γηπέδου γκολφ στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και ειδικότερα στην Αγία Νάπα, αφού έχει κατακυρωθεί ...

Σάρκα και οστά παίρνει η κατασκευή γηπέδου γκολφ στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και ειδικότερα στην Αγία Νάπα, αφού έχει κατακυρωθεί σε κυπριακή εταιρεία το συμβόλαιο ...
για έναρξη των εργασιών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε πως «την περασμένη Πέμπτη διεξήχθη η Γενική Συνέλευση της εταιρείας Agia Napa Forest Golf, δηλαδή της εταιρείας η οποία συστάθηκε για να κατασκευάσει το γήπεδο γκολφ στην Αγία Νάπα. Υστερα από την προκήρυξη ενδιαφέροντος και τη λήψη προσφορών από τρεις επενδυτές η εταιρεία αποφάσισε να αναθέσει την κατασκευή του γηπέδου στην κυπριακή εταιρεία L. K. Mazeri».

Πρόσθεσε ότι η ανάθεση της κατασκευής του έργου στο συγκεκριμένο επενδυτή έχει δοθεί με πολύ αυστηρούς όρους, δηλαδή εάν σε τρία χρόνια δεν αρχίσουν οι εργασίες για το έργο, το συμβόλαιο ακυρώνεται και το θέμα επανέρχεται στην εταιρεία Agia Napa Forest Golf για ανάθεση σε άλλο επενδυτή.

Εξήγησε πως το γήπεδο γκολφ θα είναι διεθνών προδιαγραφών και θα διαθέτει 18 τρύπες και με βάση τις μελέτες που έχουν γίνει το γήπεδο γκολφ αναμένεται να κοστίσει γύρω στα 10 – 12 εκατομμύρια ευρώ. Πρόσθεσε ότι «η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου διαθέτει γύρω από την περιοχή δική της γη και αναμένεται να προχωρήσει σε αξιοποίηση της, δηλαδή θα κατασκευάσει ξενοδοχεία, σπίτια ή διαμερίσματα, εστιατόρια και καταστήματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καρούσος είπε πως «στο συμβόλαιο έχουν τεθεί ασφαλιστικές δικλίδες σύμφωνα με τις οποίες οι ξενοδόχοι που είναι μέλη της εταιρείας Agia Napa Forest Golf, θα λάβουν από τον επενδυτή ένα ποσοστό 35% των χρονομεριδίων του γηπέδου γκολφ».

Σημείωσε ότι «η κατασκευή του γηπέδου γκολφ είναι ζωτικής σημασίας για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, αφού θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα”. Η κατασκευή του έργου ενισχύει ακόμα περισσότερο την τουριστική δυνατότητα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ειδικότερα θα συμβάλει στην απάμβλυνση της εποχικότητας, δεδομένου ότι το γήπεδο θα παραμένει ανοικτό και το χειμώνα, κατέληξε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση