GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ασφάλιση σεισμού: Μήπως οι ασφαλιστές πρέπει να βγουν μπροστά;

Πολλά γράφτηκαν για τους σεισμούς της Κεφαλονιάς και το δράμα των κατοίκων εκεί. Υπάρχει όμως κάτι που κανείς δεν ομολογεί φωναχτά. Ποι...

Πολλά γράφτηκαν για τους σεισμούς της Κεφαλονιάς και το δράμα των κατοίκων εκεί. Υπάρχει όμως κάτι που κανείς δεν ομολογεί φωναχτά. Ποιο είναι αυτό; Ότι αν πριν ένα χρόνο περίπου το Υπουργείο Οικονομικών είχε...
προχωρήσει θαρραλέα στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και είχε καταστήσει υποχρεωτική την ασφάλιση σεισμού τώρα όλοι οι πληγέντες θα είχαν αποζημιωθεί, στο ακέραιο και θα άρχιζαν να επισκευάζουν τα σπίτια τους.

Αυτό θα ήταν εφικτό εάν η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω απέναντι στο πολιτικό κόστος, όπως ειπώθηκε τότε. Ποιο πολιτικό κόστος. Ο κάτοικος της Κεφαλονιάς θα είχε δώσει 150 ευρώ για ένα χρόνο και θα έπαιρνε σήμερα 100.000 ευρώ αποζημίωση για να φτιάξει πάλι το σπίτι του. Τόσο απλό είναι!

Ωστόσο τελικά η ρύθμιση δεν προχώρησε γιατί το Υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση γενικότερα ασχολείται με την «μεγάλη πολιτική» και είχε άλλες προτεραιότητες όπως π.χ. να βάλει νέους φόρους στο ακίνητο για να δημοσιονομικούς λόγους.

Και όμως το «σεισμόσημο» όπως το αποκάλεσαν υποτιμητικά τότε «έγκριτα» μέσα μαζικής ενημέρωσης ίσως είναι η μοναδική επιβάρυνση που πιάνει τόπο. Όπως τώρα στην περίπτωση της Κεφαλονιάς.

Αν λοιπόν σκέφτονταν και σκέφτονται το καλό του τόπου ας μειώσουν ένα άλλο φόρο και να επιβάλλουν το ασφάλιστρο σεισμού. Λύσεις υπάρχουν, οι προτεραιότητες όμως μοιάζουν να είναι και εδώ άλλες.

Ενώ λοιπόν επιβάρυναν τον μέσο έλληνα με ένα σωρό χαράτσια που πάνε στο βαρέλι χωρίς πάτο που λέγεται χρέος ή μάλλον αδιέξοδη πολιτική διαχείρισης του χρέους , η σημερινή κυβέρνηση αρνήθηκε το μόνο «φόρο» που ήταν για τον καλό των πολιτών. Τι να πει κανείς…

Η ασφαλιστική αγορά πάντως θα πρέπει να υπενθυμίσει την πρόταση της . Το έχει χρέος απέναντι στους πολίτες τους οποίους θέλει να προστατέψει. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να βγουν μπροστά και να εξηγήσουν ΤΩΡΑ την πρόταση τους. Μία πρόταση που με παραλλαγές υλοποιείται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και εξετάζεται ακόμη και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΩΡΑ πρέπει να εξηγήσει γιατί ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να ανακουφίζει από καταστροφές. Όχι μετά. Ας "βγάλουν" τους κατοίκους που αποζημιώθηκαν ήδη στην Κεφαλονιά από ασφαλιστικές εταιρείες, να μιλήσουν… Αυτοί ξέρουν καλύτερα!

nextdeal.gr

2 σχόλια

  1. Ναι καλά.
    Αν είχαν ασφαλιστεί τώρα θα είχαν πάρει από τα τρία το μακρύτερο όπως έγινε και με την Ασπίδα.
    Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές είναι καλές μόνο για να τα παίρνουν και να τα βγάζουν έξω σε off shore εταιρίες.
    Όταν έρθει η ώρα να πληρώσουν βαράνε κανόνι και καθάρισαν.
    Αααα αν περιμένετε να τις επιτηρεί το κράτος με τους κλέφτες πολιτικούς ή ο Προβόπουλος σωθήκατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι αυτός που έγραψε το άρθρο σχετικά με την ασφάλιση των κτηρίων για σεισμό το λιγώτερο ότι είναι ηλίθιος αν όχι εγκάθετος πράκτορας των ασφαλιστικών εταιρειών που για 3000-4000 σπίτια που δήθεν θα αποζημίωναν και να τα αρπάζουν απο 10000000 κτισματα !!!( ας σκεφτούμε την αποζημίωση από ενα τρακάρισμα αυτοκινήτου τι σου κόβουν τι παλαιότητα τι το ένα τι το άλλο και τι κρατήσεις χαρτόσημο και πότε σε πληρώνουν, ασε τι δυνατότητα να σκάσεις κανόνι μολις δεις ότι γίνεται σεισμός αφου τα έχεις μαζεψει για χρόνια ολόκληρα).
    ΦΙΛΕ αν η Ελλάδα δεν ήταν μια χώρα της αρπαχτής και της ληστοκρατείας και την οποία την διοικούν οι ληστές ειναι πολύ απλό ολοι οι έλληνες αν δίναμε απο 100 ευρώ για τους σεισμόπληκτους θα εκτιζαν τα σπίτια τους αλλά με τους κλέφτες μόλις δώσουμε τα 100 τα 99 θα τα πάρουν οι κλέφτες δηλαδή ΙΚΑ ΑΔΕΙΕΣ ΔΕΗ ΝΕΡΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΠΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕ΅Σ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ και άλλοι πολλοί και ισως ουτε 1 ευρώ δεν πάει για τα σπίτια των σεισμοπαθών.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση