GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παντρεύομαι χωρίς να κηρύξω πτώχευση!

Τη στιγμή που έγινε η πρόταση και φορέσατε το δαχτυλίδι πλεύσατε σε πελάγη ευτυχίας. Τη στιγμή όμως που σκεφτήκατε τα έξοδα της οργά...


Τη στιγμή που έγινε η πρόταση και φορέσατε το δαχτυλίδι πλεύσατε σε πελάγη ευτυχίας. Τη στιγμή όμως που σκεφτήκατε τα έξοδα της οργάνωσης του γάμου βρεθήκατε σε ένα τρικυμιώδες πέλαγος.
Βέρες, προσκλητήρια, φωτογράφος, διακόσμηση, catering, μουσική, αξεσουάρ ομορφιάς, νυφικό, μήνας του μέλιτος… Όλα προφανώς κοστίζουν. Αφήστε τον παροξυσμό στην άκρη και μην αφήσετε τίποτα στην τύχη του που διαφορετικά θα επισκίαζε τη χαρά του γάμου σας.

Καταρχήν, πρέπει να γνωρίζετε ποιο είναι το συνολικό σας budget θέτοντας το μέγιστο όριο το οποίο δεν θα ξεπεράσετε σε καμία περίπτωση. Αφού λοιπόν διαμορφώσατε τον προϋπολογισμό σας, οργανώστε τον γάμο σας οικονομικά με έξυπνες λύσεις έχοντας ως σύμβουλο τη λογική. Εμείς κάναμε έρευνα για εσάς, ώστε να αποφύγετε τις παγίδες που θα σας κάνουν να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα χωρίς λόγο. Και εσείς δεν έχετε παρά να απολαύσετε ακόμη και αυτή τη διαδικασία… της διάθεσης των χρημάτων σας χωρίς να χρεοκοπήσετε! Ένας οικονομικός γάμος είναι εφικτός να γίνει! Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν το τοπίο προκειμένου να μείνει ο γάμος σας στην ιστορία!

Επιλέγοντας βέρες

Συμβουλή 1
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα κοσμηματοπωλεία που έχετε ήδη επισκεφτεί και να διαπραγματευτείτε μία χαμηλότερη τιμή για τις βέρες που σας άρεσαν. Εσείς ως αντάλλαγμα θα προσφέρετε μία λίστα διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από 10-20 καλεσμένους του γάμου σας. Ο ίδιος ο κοσμηματοπώλης θα ωφεληθεί, καθώς θα έχει τη δυνατότητα να στέλνει διαφημίσεις της επιχείρησής του και εμπορικές προσφορές. Φυσικά, θα πρέπει προηγουμένως να έχετε λάβει την άδεια από τους φίλους σας. Ενδεχομένως, κάποιοι μπορεί να είναι αρνητικοί ως προς αυτό. Εσείς μπορείτε να τους δείξετε ότι κατά αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στη μείωση των εξόδων σας και ότι δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο από τη διάθεση των διευθύνσεών τους, αφού ούτως ή άλλως λαμβάνουν στα γραμματοκιβώτιά τους πολλές εμπορικές προσφορές.

Συμβουλή 2
Έχετε επίσης τη δυνατότητα να ζητήσετε από τη γιαγιά σας ή τη μητέρα σας να σας δώσει ως δώρο ένα χρυσό κόσμημα που δεν χρησιμοποιούν πλέον. Έπειτα, μπορείτε να το πάτε σε έναν κοσμηματοπώλη και να το ανταλλάξετε με τις βέρες της αρεσκείας σας. Ενδεχομένως, να χρειαστεί να πληρώσετε τη διαφορά.

Οι προάγγελοι του γάμου σας

Συμβουλή 1
Παρά τον ενθουσιασμό σας να θέλετε να ανακοινώσετε σε όλο τον κόσμο το ευχάριστο αυτό γεγονός μοιράζοντας χρυσές επιστολές, συγκρατηθείτε γιατί δεν υπάρχει λόγος για περιττά έξοδα. Διαλέξτε έναν απλό τρόπο εκτύπωσης χωρίς χρυσοτυπίες και χοντρά χαρτιά. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και βάλτε την προσωπική σας πινελιά τυλίγοντας τα προσκλητήρια με μία κορδέλα ή ένα κόσμημα που θα τα έχετε αγοράσει εσείς σε τιμή χονδρικής. Να θυμάστε πως το απλό και κλασικό προσκλητήριο είναι πάντα κομψό.

Συμβουλή 2
Βρισκόμαστε στην εποχή του διαδικτύου κατά την οποία 8 στους 10 ανθρώπους διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τι θα λέγατε να τους προσκαλέσετε στο γάμο σας με μία e- πρόσκληση; Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς του χώρου, τους γραφίστες.

Το μενού

Συμβουλή 1
Η επιλογή του μπουφέ με μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά και κύρια πιάτα αποτελεί τον κατάλληλο τρόπο σε περίπτωση που θέλετε να μειώσετε τα έξοδά σας. Αποφύγετε ακριβά γαστρονομικά μενού, όπως σούσι, φαγκρί, τάπας τα οποία σίγουρα είναι ελκυστικές επιλογές για τους καλεσμένους σας, αλλά δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο πέραν της αύξησης των εξόδων σας.

Συμβουλή 2
Το σερβιρισμένο μενού μπορεί να επιλεχθεί σε περίπτωση που οι καλεσμένοι σας δεν ξεπερνούν τα 200 άτομα διαλέγοντας όμως με προσοχή τις γεύσεις που θα προσφέρετε. Για τη μείωση των σερβιτόρων, προτείνετε να σερβιριστούν φαγητά εποχιακά σε μία πιατέλα στη μέση κάθε τραπεζιού.
Παντρεύομαι χωρίς να κηρύξω πτώχευση!

Η διακόσμηση

Συμβουλή 1
Όσον αφορά sτο θέμα του φωτισμού στο χώρο της δεξίωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά κεριά, τα οποία πρόκειται να δημιουργήσουν μία ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα. Τοποθετήστε κηροπήγια στα τραπέζια των καλεσμένων σας και κρεμάστε φαναράκια. Να είστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα θα είναι παραμυθένιο.

Συμβουλή 2
Στολίστε με φρέσκα λουλούδια τα τραπέζια και διαφοροποιήστε τα κεντρικά από τα υπόλοιπα, καθώς η ποικιλία είναι αυτήν που θα κάνει τη διαφορά. Μία εναλλακτική λύση αποτελούν και οι συνθέσεις από φρούτα.

Μία άλλη πιο οικονομική επιλογή

Μπορείτε να ζητήσετε από το δήμο της περιοχής ή την εκκλησία στην οποία θα τελεστεί ο γάμος να σας φέρει σε επαφή με τους ανθρώπους που παντρεύονται πριν ή μετά από εσάς, ώστε να μοιραστείτε το κόστος της διακόσμησης.

Μουσικό πρόγραμμα και… φωτογράφοι

Συμβουλή 1
Επιλέξτε έναν DJ και όχι ζωντανή ορχήστρα, για να καλύψει τη δεξίωση. Κατόπιν, δημιουργήστε μαζί του τη λίστα που θα απογειώσει το γαμήλιο πάρτι σας.

Συμβουλή 2
Μία επώδυνη επιλογή μπορεί να αποδειχθεί ο φωτογράφος για τον οικονομικό σας προϋπολογισμό. Για να μην επιβαρυνθείτε, μία λύση αποτελεί να επιλέξετε έναν φωτογράφο ο οποίος μπορεί να καλύψει το γάμο σας με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Έτσι λοιπόν, θα έχετε την ίδια ποιότητα χωρίς να πληρώσετε πολλά φιλμ.

Συμβουλή 3
Από τη στιγμή που ο φωτογράφος δεν είναι απαραίτητος κατά το δείπνο, τι θα λέγατε να αφήσετε μια φωτογραφική μηχανή μιας χρήσεως σε κάθε τραπέζι; Οι καλεσμένοι σας θα βρεθούν στην ευχάριστη θέση να βγάζουν φωτογραφίες ο ένας στον άλλον! Επίσης, μπορείτε να βάλετε έναν υπολογιστή στην αίθουσα υποδοχής με uploader. Έτσι, οι επισκέπτες σας θα ανεβάσουν τις φωτογραφίες που τράβηξαν από την κάμερά τους. Η συλλογή σας θα μεγαλώσει και οι λήψεις τους θα αποτελέσουν ένα αναμνηστικό δώρο για εσάς από μέρους τους.

Το νυφικό φόρεμα

Συμβουλή 1
Ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε το νυφικό σας. Ο σωματότυπός σας, η προσωπικότητά σας και το στιλ του γάμου είναι οι κυριότεροι παράγοντες που θα επηρεάσουν την επιλογή του νυφικού, προσαρμοσμένο πάντα στα πλαίσια του προϋπολογισμού που διαθέτετε. Η αγορά ενός ακριβού νυφικού φορέματος που θα φορεθεί μόνο μια φορά στη ζωή σας δεν είναι ευφυής απόφαση. Η απλούστερη και φθηνότερη λύση παραμένει η ενοικίασή του. Για όσες πάλι επιθυμούν να κληροδοτήσουν το νυφικό στην κόρη ή την εγγονή, πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα διαφορετικό γούστο ζώντας σε άλλη εποχή με νέες τάσεις μόδας.

Συμβουλή 2
Δώστε έμφαση στο επάνω μέρος του νυφικού και όχι στο κάτω, γιατί αυτό θα αναδειχθεί περισσότερο στις φωτογραφίες, αλλά και όταν καθίσετε στο τραπέζι ή στην εκκλησία. Έτσι λοιπόν επενδύστε σε έναν ωραίο κορσέ διακοσμημένο με δαντέλα και πέρλες, ενώ επιλέξετε μία κλασική φούστα για την εμφάνισή σας. Πάντως, δεν χρειάζεται να στραφείτε σε επώνυμους οίκους νυφικών, διότι εκεί πρόκειται να πληρώσετε τον σχεδιαστή και όχι απαραίτητα την ποιότητα του νυφικού. Εάν όμως εξακολουθείτε να εμμένετε σε αυτό, τότε περιμένετε υπομονετικά τις εκπτώσεις.

Ο καλλωπισμός

Συμβουλή 1
Μία εβδομάδα πριν τη μεγάλη ημέρα μετατρέψτε το σπίτι σας σε σαλόνι ομορφιάς και προσκαλέστε τις φίλες σας, την αδελφή σας, τις ξαδέλφες σας. Το πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει μασάζ, αποτρίχωση, περιποίηση προσώπου και μανικιούρ-πεντικιούρ. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα περάσετε ευχάριστα με την παρέα σας απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας.

Συμβουλή 2
Απολαύστε δωρεάν υπηρεσίες σε καταστήματα ομορφιάς και ζητήστε από τους ειδικούς συμβουλές σχετικά με το μακιγιάζ. Μένει μόνο να εξασκηθείτε μέχρι τη μεγάλη ημέρα. Παράλληλα, εμπιστευτείτε τον κομμωτή σας που ξέρει τα μαλλιά σας και το στιλ σας. Ενδεχομένως, να σας κάνει έκπτωση για την ξεχωριστή ημέρα της ζωής σας.

Ο μήνας του μέλιτος
Ξεκινήστε την έρευνά σας για όμορφους προορισμούς και πακέτα προσφορών. Για παράδειγμα, απευθυνθείτε σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο και ρωτήστε αν μπορεί να σας προσφέρει ένα καλύτερο πακέτο ως νιόπαντρο ζευγάρι. Ομοίως, ενημερώστε και το ξενοδοχείο που επιθυμείτε να διαμείνετε κατά το ταξίδι του μέλιτος, ώστε να επιτύχετε μία καλύτερη τιμή. Σίγουρα θα βρείτε τον προορισμό των ονείρων σας σε προσιτή τιμή.
flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση