GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μυλόπουλος για τον τυφλό μαθητή: «Η Παιδεία δεν επιτρέπει αποκλεισμούς»

Το θέμα του αποκλεισμού του τυφλού μαθητή Αργύρη Κουμτζή θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπ...


Το θέμα του αποκλεισμού του τυφλού μαθητή Αργύρη Κουμτζή θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρύτανης Γ. Μυλόπουλος.
Και επισημαίνει: “Η Παιδεία δεν επιτρέπει αποκλεισμούς. Ειδικά στην εποχή που η τεχνολογική εξέλιξη δίνει απαντήσεις ακόμη και στα πιο δύσκολα προβλήματα, φτάνοντας μέχρι την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ακόμη και στην επιστημονική περιοχή της χειρουργικής, είναι παράλογο να αποκλείονται νέοι με αναπηρίες από τις σπουδές στο πανεπιστήμιο. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι εξαιρετικά δυσάρεστη για όλους και ιδιαίτερα για το ΑΠΘ, το οποίο δείχνει ευαισθησία και μεριμνά για την ισότιμη πρόσβαση όλων στη μόρφωση μέσω της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας. Συγκεκριμένα, έχει διασφαλίσει τη μεταφορά από και προς το πανεπιστήμιο των φοιτητών του με κινητικά προβλήματα μέσω δύο ειδικά διαμορφωμένων λεωφορείων, ενώ ειδικότερα για τους φοιτητές με προβλήματα όρασης, το πανεπιστήμιο μεριμνά για την εκτύπωση σε μορφή Braille όλων των απαραίτητων συγγραμμάτων και διαθέτει ειδικό εξοπλισμό και υποδομή στο αναγνωστήριο και τη κεντρική βιβλιοθήκη.
Στη περίπτωση του τυφλού μαθητή Αργύρη Κουμτζή εφαρμόστηκε μια πρόβλεψη του εσωτερικού κανονισμού του Τμήματος Φυσικής, ο οποίος ασφαλώς και χρειάζεται ανανέωση και προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα. Όπως επίσης απαιτείται και η πρόβλεψη ενιαίων ρυθμίσεων και προϋποθέσεων για την εισαγωγή σε όλα τα ομοειδή τμήματα σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων.”
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση