GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σλοβενία: Απογοητευμένη η πλειοψηφία των πολιτών από την κυβέρνηση

Το 70,5% των Σλοβένων θεωρεί αποτυχημένη την κυβέρνηση συνασπισμού της Σλοβενίας, με επικεφαλής την Άλενκα Μπράτουσεκ και μόν...

Το 70,5% των Σλοβένων θεωρεί αποτυχημένη την κυβέρνηση συνασπισμού της Σλοβενίας, με επικεφαλής την Άλενκα Μπράτουσεκ και μόνο το 24,9% πιστεύει ότι είναι επιτυχημένη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας "Ντνέβνικ" και του τηλεοπτικού σταθμού POP-TV.

Το ποσοστό αυτό είναι το χειρότερο που έχει καταγραφεί για την τετρακομματική κυβέρνηση της Άλενκα Μπράτουσεκ από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, στην πρώτη θέση, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, είναι το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα (SDS) του πρώην πρωθυπουργού, Γιάνεζ Γιάνσα.

Το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 11,2% και για πρώτη φορά τους τελευταίους εννέα μήνες ξεπέρασε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SD),που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 10,7%.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Κόμμα Συνταξιούχων που επίσης είναι μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού, με ποσοστό 7,3% και στην έκτη θέση είναι το κυβερνών κόμμα "Θετική Σλοβενία" της Άλενκα Μπράτουσεκ, με ποσοστό 5,1%.

Ένας στους τρεις ψηφοφόρους απάντησε ότι δεν θα προσέλθει στις κάλπες και το 20% των ερωτηθέντων είναι αναποφάσιστο.

Σε σχόλιο για το χαμηλό ποσοστό αποδοχής που συγκέντρωσε η κυβέρνηση, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Ντνέβνικ", τονίζεται ότι οφείλεται στις εξελίξεις που συνδέονται με το φόρο ακίνητης περιουσίας και στην καθυστέρηση πλήρωσης κενών υπουργικών θέσεων.

Ο πιο δημοφιλής πολιτικός, σύμφωνα με την έρευνα, παραμένει ο πρόεδρος της χώρας, Μπορούτ Παχόρ, ακολουθεί ο υπουργός Γεωργίας και Περιβάλλοντος και αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ντέγιαν Ζίνταν και στην τρίτη θέση είναι ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ, Γιάνεζ Ποτότσνικ.

Η πρωθυπουργός Άλενκα Μπράτουσεκ και ο αρχηγός του SD Ίγκορ Λούκσιτς βρίσκονται στην 5η και 15η θέση αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση