GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζήτησε από τους Ελβετούς να επιστραφούν τα κλεμμένα!

Πώς εξελίχθηκε η εξέταση του Άκη Τσοχατζόπουλου από τους Ελβετούς εισαγγελείς. Αρνήθηκε τα πάντα. Τι είπε για τις μίζες, τη σύζυγό τ...


Πώς εξελίχθηκε η εξέταση του Άκη Τσοχατζόπουλου από τους Ελβετούς εισαγγελείς. Αρνήθηκε τα πάντα. Τι είπε για τις μίζες, τη σύζυγό του και τον Α. Κάντα
Ο πρώην υπουργός, που έχει καταδικασθεί σε 20ετή κάθειρξη μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να εξεταστεί, παρουσία των ανακριτών διαφθοράς Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλου, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν οι Ελβετοί για την προέλευση χρημάτων δωροδοκίας με εμπλοκή υπαλλήλου τράπεζας.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται ενώπιον του Ελβετού εισαγγελέα ότι διατηρούσε προσωπικούς λογαριασμούς σε τράπεζα της Ελβετίας αλλά και ότι είναι ο πραγματικός δικαιούχος λογαριασμών με άλλα εμφανιζόμενα πρόσωπα. Φέρεται επίσης να υποστηρίζει πως η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη είχε έναν λογαριασμό στην τράπεζα UBS, που ο ίδιος τροφοδοτούσε με χρήματα απολύτως νόμιμης προέλευσης.
Σε διάλειμμα της διαδικασίας ο πρώην υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους σχετικά με τα υπό δέσμευση χρηματικά ποσά που εντοπίστηκαν σε ελβετικές τράπεζες:
"Οι αρμόδιες Αρχές της Ελλάδας και της Ελβετίας πρέπει να προχωρήσουν σε συνεργασία για να γυρίσουν στη χώρα τα παράνομα χρήματα. Είναι υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να “σκιστεί” να προχωρήσει τις διαδικασίες. Συνήθως γίνεται και ένα παζάρι σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει να συνεχιστεί η σοβαρή προσπάθεια να επιστραφούν τα παράνομα λεφτά που έχουν Έλληνες στην Ελβετία. Βέβαια άρση απορρήτου δεν πρόκειται να γίνει. Αυτοί έτσι δουλεύουν εκεί".
Ωστόσο ο κ. Τσοχατζόπουλος, παρά τα όσα υποστηρίζει, βρίσκεται σε δύσκολη θέση και είναι ενδεικτικό ότι απέφυγε να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με δύο λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα. Σε αυτούς, είχαν κατατεθεί από το 2000 μέχρι το 2001 δύο επιταγές με 30 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, που όπως όλα δείχνουν σχετίζονται με μίζες.
"Τον Κάντα τον βρήκα εκεί"
Σε ερώτηση για όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος για εξοπλιστικά προγράμματα πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, σχετικά με τις μίζες που δόθηκαν για δέκα προμήθειες του ΥΕΘΑ, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε:
«Α, έτσι λέει; Δεν έχω πλήρη ενημέρωση για όσα είπε ο Κάντας. Εκεί όπου είμαι, οι εφημερίδες φτάνουν μετά από δυο μέρες. Όπως ξέρετε ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και έχει την ευθύνη όσων λέει. Δεν μπορούσα να το φανταστώ για έναν τόσο διακεκριμένο απόστρατο αξιωματικό της αεροπορίας, ο οποίος είχε θητεύσει και στο υπουργείο Οικονομικών και μετέπειτα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εγώ τον βρήκα εκεί».
Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «απάνθρωπη» τη συμπεριφορά της Πολιτείας απέναντι στη σύζυγο και στην κόρη του και συμπλήρωσε: «Τις τελευταίες δέκα ημέρες η Βίκυ είναι στο Δρομοκαΐτειο και είναι χάλια. Και η Αρετή μεταφέρθηκε στη Θήβα».
Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση της έρευνας της ελβετικής εισαγγελίας έχει κληθεί για την Τετάρτη και η κ. Σταμάτη η οποία ωστόσο, λόγω της κατάστασης της υγείας της, δεν θα μεταχθεί.
Με το πέρας της διαδικασίας οι εκπρόσωποι της ελβετικής εισαγγελίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία που είχαν με τους Έλληνες δικαστικούς λειτουργούς, ενώ, αντίστοιχα, ανώτατες ελληνικές δικαστικές πηγές τονίζουν ότι οι ελβετική δικαιοσύνη έχει βοηθήσει σημαντικά τις έρευνες των ελληνικών Αρχών.
Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση