GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρέβεζα: Μεγάλη ένταση στο χώρο της αγροτικής αγοράς σήμερα - Φωνές διαπληκτισμοί και χειροδικίες

Ιδρύεται νέος φορέας από τους παραγωγούς. Όλα τα είχε σήμερα η αγροτική αγορά στην Πρέβεζα εκτός από προϊόντα προς πώληση. Εντάσεις, ...


Ιδρύεται νέος φορέας από τους παραγωγούς.

Όλα τα είχε σήμερα η αγροτική αγορά στην Πρέβεζα εκτός από προϊόντα προς πώληση.
Εντάσεις, διαπληκτισμοί ακόμα και χειροδικίες μεταξύ παραγωγών και αγροτών και όλα αυτά μπροστά στα μάτια πολιτών που βρέθηκαν σήμερα εκεί προκειμένου να ψωνίσουν μη γνωρίζοντας ότι η αγορά δεν θα λειτουργήσει.
Και ο λόγος της μη λειτουργίας το γεγονός ότι είναι παράνομη…
Η αστυνομία βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στο σημείο. Έτσι πολλοί από τους τοπικούς παραγωγούς αλλά και άλλους που είχαν έρθει από γειτονικούς νομούς βλέποντας την αστυνομική δύναμη απλά παρκάρισαν τα αυτοκίνητά τους αλλά δεν προχώρησαν στην πώληση προϊόντων.






Εχθές αργά το βράδυ με απόφασή της η ΕΝΑ Πρέβεζας είχε ανακοινώσει (δείτε εδώ…) ότι σήμερα τα μέλη της δεν θα πωλούν στην αγροτική αγορά, ενώ θα πραγματοποιούσαν και διαμαρτυρία για το φορολογικό νομοσχέδιο.
Το pamepreveza.gr βρέθηκε από πολύ νωρίς το πρωί στο σημείο και σας μεταφέρει τα όσα συνέβησαν…
Αυτό που στην πραγματικότητα έγινε ήταν να χωριστούν οι τοπικοί παραγωγοί και αγρότες σε δύο στρατόπεδα.


Από την μια μεριά η ΕΝΑ Πρέβεζας και από την άλλη παραγωγοί που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται πλέον η θεσμοθέτηση της αγροτικής αγοράς και των όρων που τίθενται.
Στο σημείο βρέθηκαν επίσης και οι Αντιδήμαρχοι Πρέβεζας Βαγγέλης Ροπόκης και Δημήτρης Κατσιπανέλης οι οποίοι έγιναν αποδέκτες παραπόνων τόσο από τους παραγωγούς όσο και από πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο και αντέδρασαν όταν είδαν ότι δεν λειτουργεί η αγορά.
Ο Δήμος συνεχίζει την ίδια κατάσταση, τόνισε στον κ. Ροπόκη ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Πρέβεζας Λεωνίδας Ραβανός, του «πηγαίνετε και μην σας νοιάζει, χωρίς όρους και κανόνες». Αυτό που έγινε γνωστό ήταν η αντίδραση πολλών παραγωγών σε όρους σύστασης μιας αγροτικής αγοράς, ο φορέας ελέγχου της οποίας θα κρίνει και ποιος θα συμμετέχει.
Έτσι σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν ένας από αυτούς τους όρους θα είναι να παραδώσουν οι παραγωγοί τις άδειες που έχουν έως τώρα και να εκδοθούν νέες…

Δείτε στο βίντεο την πρώτη αντιπαράθεση μέσα σε κλίμα έντασης και λεκτικών χαρακτηρισμών ανάμεσα στον κ. Ραβανό και παραγωγούς.

Ο κ. Καλδάνης, παραγωγός μελιού, επέρριψε ευθύνες στον κ. Ραβανό για την απουσία του από τον χώρο της αγοράς γεγονός που δεν τον έκανε γνώστη, σύμφωνα με τον κ. Καλδάνη, των αναγκών της αγοράς και των παραγωγών που συμμετείχαν σε αυτή.
Ο κ. Ραβανός μιλώντας στην κάμερα του Pamepreveza.gr, έκανε λόγο για κάποιους που θέλουν να κάνουν κουμάντο στην αγορά γιατί έτσι τους βολεύει ενώ η ΕΝΑ Πρέβεζας θα ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε.
Ο κ. Καλδάνης τόνισε ότι κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν να ηγούνται της αγοράς ενώ αναγνώρισε την συμβολή του προέδρου της ΕΝΑ στην στήριξη του θεσμού αλλά μέχρι εδώ… είπε ο κ. Καλδάνης.

Δείτε το βίντεο…

Στην συνέχεια η συνομιλία μεταξύ προέδρου της ΕΝΑ και αντιδημάρχου κ. Ροπόκη δημιούργησε πολλά εκ νέου ερωτηματικά χωρίς ωστόσο να υπάρχει από την πλευρά του εκπροσώπου του δήμου μια ξεκάθαρη άποψη. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας ο κ. Ροπόκης μίλησε για τερτίπια, που αν συνεχιστούν θα προωθηθεί στην τελική η Λαϊκή Αγορά. Ο κ. Ροπόκης δέχθηκε επίσης και παράπονα πολιτών ενώ στη συνέχεια η αντιπαράθεση συνεχίστηκε μεταξύ των παραγωγών και του κ. Ραβανού.
Δείτε το βίντεο

Σε δήλωση του ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Ροπόκης τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να δίνει την μάχη έως την υλοποίηση της αγροτικής αγοράς προς όφελος των πολιτών.
Δείτε το βίντεο

Η ένταση κορυφώθηκε και δεν έμεινε μόνο σε λεκτικές αντιπαραθέσεις αλλά και σε χειροδικίες ενώ οι πολίτες εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση που επικρατούσε.
Δείτε το βίντεο

Ο Καλδάνης Θεόδωρος, έκανε λόγο για άλλα σημεία της Ελλάδας που λειτουργούν αγροτικές αγορές με την κάλυψη του υπουργείου κάτι το οποίο δεν γίνεται στην Πρέβεζα, ενώ βάλθηκε κατά της ΕΝΑ η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε θέλει δια βίου να λυμαίνεται τον χώρο της αγροτικής αγοράς.
Δείτε το βίντεο

Ο Λεωνίδας Ραβανός είπε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να μπουν κανόνες στη λειτουργία της αγροτικής αγοράς ενώ έκανε λόγο και για πολιτική εκμετάλλευση της όλης κατάστασης. Πρέπει να γίνει νόμιμη η αγορά, είπε ο κ. Ραβανός προκειμένου στην συνέχεια να θεσπιστούν οι όροι και οι κανόνες λειτουργίας της, αφού, όπως είπε, έως τώρα ο καθένας κάνει ότι θέλει και τόνισε ότι η Πρέβεζα δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Άφησε επίσης αιχμές ενόψει εκλογικής περιόδου… Δείτε πως σχολίασε τα όσα είπε ο κ. Καλδάνης σχετικά με το γεγονός ότι η ΕΝΑ λυμαίνεται την αγορά…

Επίσης ξεκαθάρισε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργήσει αυτή.
Δείτε το βίντεο

Νέος αγροτικός φορέας
Στην συνέχεια μεγάλη μερίδα παραγωγών αφού συζήτησαν μεταξύ τους αποφάσισαν την ίδρυση νέου αγροτικού φορέα ο οποίος θα προχωρήσει από την ερχόμενη εβδομάδα σε δημιουργία νέας αγροτικής αγοράς. Με την σύσταση του φορέα αυτού θα αιτηθούν οι παραγωγοί νέες άδειες από τον δήμο.
 

1 σχόλιο

  1. 1)o kyrios ropokis einai ena lamogio pou piastike sto fastfountadiko tou na klevei reyma kai katasxethikan 200 kila trofima akatalila gia deyteri fora..kai aporw pos yparxei akoma antidimarxos enas apateonas
    2)o kyrios kaldanis kai polu (paragogoi) giati fonazoun na synexizete i agrotiki agora opos einai twra? gia na konomisoun giati o sygikrimenos efagan ola ta kondilia tou kratous gia tin pilotiki aagrotiki agora kai den kavei kamia apodiksi otan pas na agoraseis meli sto pango tou
    3)para polu apo aftous pou theorounte neoi agrotes tis prevezas den tous simferei o elenxos giati stin megaliteri diarkia tis litourgeias tis agoras ta proionta pou poulane ta agorazoun apo tous topikous syneterismous kai apo tin thesaloniki pragma pou einai paranomo kai giayto fonazoun na min dimiourgithei foreas elenxou
    4)ola ta magazia stin poli plironoun gia ton xoro pou exoun ypo katalipsei kathe xrono,oi sugikrimenoi agrotes den dinoun frango apo pou k'ospou na ginete ayto
    AYTA DEN TA LENE ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση