GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πτώση-έκπληξη των Γερμανικών εξαγωγών

Πτώση-έκπληξη σημείωσαν οι Γερμανικές εξαγωγές το Δεκέμβριο σπάζοντας το ανοδικό σερί των προηγούμενων τεσσάρων μηνών, ενώ υποχώρησα...


Πτώση-έκπληξη σημείωσαν οι Γερμανικές εξαγωγές το Δεκέμβριο σπάζοντας το ανοδικό σερί των προηγούμενων τεσσάρων μηνών, ενώ υποχώρησαν περισσότερο από τις εισαγωγές, μειώνοντας το τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα της μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 0,9% ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών σε έρευνα του Reuters ανέμεναν άνοδο κατά 0,8%. Το Νοέμβριο είχαν ενισχυθεί κατά 0,7%.
Τα στοιχεία για το σύνολο του έτους κάνουν λόγο για μικρή πτώση των εξαγωγών κατά 0,2%, γεγονός που αντανακλά την αδυναμία της παγκόσμιας οικονομία κατά το 2013.
Ήταν η πρώτη χρονιά πτώσης των Γερμανικών εξαγωγών από το 2009. Απροσδόκητη πτώση σημείωσαν και οι εισαγωγές κατά 0,6% το Δεκέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία ερευνάται από τις ευρωπαϊκές αρχές για το υπερβολικό εμπορικό της πλεόνασμα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

2 σχόλια

  1. Το μπούμερανγκ παίζεται τώρα. Ποιός θα αγοράσει την υπεραξία της γερμανίας οταν δεν έχει κανείς λεφτά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση