GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα διόδια η Ελλάδα αναστενάζει. Οι απαράδεκτες τιμές, ενισχύουν το "Δεν πληρώνω"

Τι αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών για τις αυξήσεις στα διόδια. Ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. Διαβάστε ...


Τι αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών για τις αυξήσεις στα διόδια. Ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. Διαβάστε τι πληρώνουμε
Φορείς και οργανώσεις ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι του Ωρωπού, εμφανίζονται έτοιμοι ακόμα και να κλείσουν δρόμους.
Το κίνημα "Δεν Πληρώνω", αναμένεται να γνωρίσει και πάλι μεγάλες δόξες, καθώς οι πολλές διαδρομές γίνονται απαγορευτικές για το μέσο πολίτη.
Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις αυξήσεις στα διόδια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η Παρέμβαση».
«Η οργή και αγανάκτηση είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί οι οδηγοί καλούνται να καταβάλουν απίστευτα αυξημένα διόδια για δρόμους που …θα κατασκευαστούν στο μέλλον, αν ποτέ κατασκευαστούν στην πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που τα οδικά έργα έχουν παγώσει» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης των καταναλωτών.
Επίσης, η «Παρέμβαση» υποστηρίζει ότι κανείς δεν διασφαλίζει πως τα οδικά δίκτυα θα έχουν την ποιότητα και τις προδιαγραφές που απαιτούνται και παρ” όλα αυτά οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι εδώ και χρόνια να προπληρώνουν ουσιαστικά το τίμημα.
Πόσα πληρώνουμε πλέον στην Αθηνών Κορίνθου
Νέες τιμές στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου
«Είναι προκλητικό να καλείται ο διερχόμενος καταναλωτής να προπληρώνει διόδια για δρόμους όπως ο οδικός άξονας Κορίνθου-Πατρών, που αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πιο επικίνδυνους και θανατηφόρους δρόμους στην Ευρώπη» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Οι καταναλωτές θέτουν ως ερώτημα πώς είναι δυνατό σε μία εποχή που τα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών έχουν μειωθεί μέχρι και 50% και ενώ η κυβέρνηση ψάχνει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα συμβάλουν στη μείωση των τιμών, να σημειώνονται αυξήσεις στα διόδια, και μάλιστα ύψους 40 και 50%;
«Καταναλώθηκαν απίστευτες ώρες σε συνεννοήσεις μεταξύ υπουργών, σε αντεγκλήσεις σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές για το αν και πώς θα γίνει μία μεταρρύθμιση που πιθανόν θα συμβάλει στην μείωση της τιμής του γάλακτος κατά δέκα λεπτά το λίτρο και μας λένε ότι όσα δεκάλεπτα θα γλυτώσει (αν και όταν…) ένας νοικοκύρης από το γάλα επί 82 ημέρες θα τα δώσει στην αύξηση των διοδίων, για ένα ταξίδι Αθήνα- Λαμία» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Παρέμβασης.
Πηγή: www.news247.gr

2 σχόλια

  1. Ο πτωχευμένος δε δικαιούται να παίρνει νέα δάνεια, είναι έγκλημα και ανοησία
    «Αν το ελληνικό Δημόσιο έχει πλεόνασμα, δηλαδή μπορεί να ζει από τους πόρους που μαζεύει από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, τότε γιατί χρειάζεται τη δόση;».
    Tον ερχόμενο Μάιο έρχεται ένα «μπουγιουρντί» ομολόγων αξίας 10 δις. ευρώ που θα πρέπει να αποπληρωθούν από την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στα hedge funds που δε δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο PSI του Φεβρουαρίου του 2012, και τα οποία φυσικά η Ελλάδα δεν έχει να πληρώσει.
    Βαρουφάκης:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα σενάρια με την αύξηση των τιμών στα διόδια είναι 2:
    1) μειώθηκαν δραστικά οι διελεύσεις των οχημάτων λόγο αύξησης των εξόδων και ο καθ΄ένας το σκέφτεται να κινήσει το όχημα του + αυτούς που κατάθεσαν πινακίδες και οι γνωστοί "νταβατζήδες" πρέπει να κρατήσουν σταθερά τα έσοδα τους
    2) ελπίζουν στην λάθος κίνηση των ΣΥΡΙΖΑιων με καμία κίνηση των "δεν πληρώνω", για να τους βγάλουν και αυτούς εκτός εκλογών λίγους μήνες πριν από αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση