GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έτοιμοι να συζητήσουμε για περαιτέρω μέτρα»

Ανοιχτό άφησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας ή μείωσης των επιτοκίων,...


Ανοιχτό άφησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας ή μείωσης των επιτοκίων, εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι όροι, αλλά απέρριψε την πιθανότητα νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αναγνώρισε «μεγάλη πρόοδο» στην Αθήνα, σημείωσε ωστόσο ότι στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν και προέβλεψε ότι στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα προκύψει κάποια χρηματοδοτική ανάγκη.
«Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Στη δημοσιονομική πολιτική έχουν πραγματικά βελτιώσει σημαντικά τους αριθμούς και είναι καλύτερα σε ό,τι αφορά την οικονομική εξέλιξη», τόνισε ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Bericht aus Berlin» του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD.
«Δεν έχουν όμως ξεπεράσει το πρόβλημα», διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Γι” αυτό ισχύει αυτό που έχουμε πει ήδη όταν αποφασίσαμε το δεύτερο πακέτο βοήθειας, προς το τέλος της διάρκειας του προγράμματος, δηλαδή στο τέλος αυτού του χρόνου, εάν υπάρχει περαιτέρω ανάγκη χρηματοδότησης -και υποθέτω ότι θα υπάρχει κάποια χρηματοδοτική ανάγκη- τότε θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για περαιτέρω μέτρα, εάν η Ελλάδα ως τότε έχει υλοποιήσει τις απαιτήσεις – εδώ υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα να γίνουν». Επισήμανε δε ότι «στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλα αυτά που η τρόικα θεωρεί απαραίτητα».
Απαντώντας σε ερώτηση εάν βλέπει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο γερμανός υπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Δεν βλέπω κούρεμα χρέους. Εδώ συμφωνώ πλήρως με τον έλληνα συνάδελφό μου Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι ένας καλός υπουργός Οικονομικών. Είναι σωστό, θα έχουμε πιθανόν μια περιορισμένη χρηματοδοτική ανάγκη, αλλά ένα κούρεμα χρέους, όπως το κάναμε πριν από δύο χρόνια, όπου οι ιδιώτες πιστωτές αναγκάστηκαν να δεχτούν ένα κούρεμα ύψους 53%, δεν θα υπάρξει άλλη μια φορά».
Σε ό,τι αφορά ωστόσο το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, το οποίο ο δημοσιογράφος υπενθύμισε ότι ζητά ο κ. Στουρνάρας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε ότι αυτό θα ήταν ένα από τα στοιχεία ενός χρηματοδοτικού προγράμματος – επιμήκυνση ή ελάφρυνση επιτοκίων.
«Αυτό θα πρέπει να συζητηθεί στο μέσο του έτους. Για αυτό ο κ. Στουρνάρας είπε ότι δεν χρειάζεται πρόγραμμα, αλλά κάτι τέτοιο το θεωρεί απαραίτητο. Σε αυτό επί της ουσίας δεν απέχουμε πολύ», κατέληξε.
Πηγή: www.newsbeast.gr

2 σχόλια

  1. ΝΑΙ ΠΆΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΆ...Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ {ΝΟΥΔΟΥ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ} ΛΈΕΙ ΟΤΙ ΚΆΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΚΌΜΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΜΑΣ...

    ΒΆΛΕΤΕ ΜΕΤΡΆ ΧΑΙΡ ΣΟΙΜΠΕΡ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΏΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΜΙΑ ΦΩΡΑ...ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!ΦΥΛΑΚΊΣΤΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ Κ.Τ.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TA KAUIKIA TOY ANTINIOYS GRAFOYN

    δραχμοτρομος
    09/02/2014 22:46
    Μηδενική ανοχή στην ανομία.Με τέτοιες ενέργειες ποιός σοβαρός επενδυτής θα βάλει στην Ελλάδα αύριο τα λεφτά του;Κι αν οι "κάτοικοι του Ωρωπού δεν έχουν να πληρώσουν ας αφήσουν τα ΙΧ τους στα γκαλράζ και ας κινηθούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή με ταξί.Έλεος με τον κάθε τυχάρπαστο "αγωνιστή".Η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει σιδηρά πυγμή όπως στις Σκουριές.

    ΡΕ ΚΑΘΊΚΙΑ ΑΝ ΠΟΥΛΉΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΈΣΑ ΜΑΖΙΚΉΣ ΜΕΤΑΦΟΡΆΣ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΑΛΙ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ..ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΟΚΡΑΝΙΔΩΤΗ ΣΑΣ..

    10 Φεβ 2014 - 1:05:00 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση