GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα

Με πολλές βελτιωτικές αλλαγές και με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχ...


Με πολλές βελτιωτικές αλλαγές και με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον μεταναστευτικό κώδικα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, η ΔΗΜΑΡ και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών τάχθηκαν υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ το καταψήφισαν.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, δεσμεύτηκε ότι έως την ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια, θα κάνει δεκτές και νέες βελτιωτικές προτάσεις που θα κατατεθούν. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι, ήδη, έτοιμο και θα κατατεθεί πολύ σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, που θα δώσει λύσεις, όπως είπε, σε χιλιάδες μετανάστες, ιδιαίτερα στα παιδιά δεύτερης γενιάς.
Μάλιστα, ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι ξεπερνούν τις 100.000 οι αιτήσεις για ιθαγένεια από μετανάστες ηλικίας έως 19 ετών.
«Είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός αυτός. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά θα τακτοποιηθεί το ζήτημα αυτό και θα γίνει διεξοδική συζήτηση με τον κώδικα ιθαγένειας, που θα κατατεθεί σε λίγες μέρες. Δεν αποτελεί αυτό υπεκφυγή για τον μεταναστευτικό κώδικα.
Εμείς είμαστε έτοιμοι και πρέπει να γίνει σαφές ότι τα παιδιά που μεγάλωσαν και ζουν στην Ελλάδα δεν πρέπει να εκβιάζονται με το θέμα της ιθαγένειας, αλλά μέσα από νόμιμες διαδικασίες και όταν το επιθυμούν θα πρέπει να την πάρουν» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας στο επίμονο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δοθεί άμεση λύση σε αυτό το πρόβλημα.

«Ο μεταναστευτικός κώδικας επιλύει πολλά, δεν τα λύνει όλα. Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα με τους μετανάστες, που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, σε μία συνεδρίαση, με έναν νόμο. Είμαστε ανοικτοί, περιμένουμε τις προτάσεις όλων» κατέληξε ο κ. Γρηγοράκος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση