GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδήλωση για τον Παρθενώνα

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, ο Πολ...


Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης διοργάνωσε ομιλία με θέμα «Παρθενώνας-Γλυπτική Διάκοσμος-Ιστορία» με ομιλητή τον Αρχιτέκτονα, Δρ. Ιστορικό Τέχνης κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου.
Ο χαρισματικός δάσκαλος, με την βαθιά και πολύπλευρη γνώση του σε ιστορικά, φιλοσοφικά και λογοτεχνικά θέματα και βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο της ποίησης για το έργο του «Πέρασμα», μας μύησε στην Αρχιτεκτονική, γλυπτικό διάκοσμο και ιστορία του Παρθενώνα.
Ο Δήμαρχος Πεντέλης Στεργίου –Καψάλης στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο κ. Ελένη Κωνσταντακάτου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ομίλου για τις δυναμικές και καλλιτεχνικές μορφές έκφρασης, καθώς και το πρωτοποριακό έργο που παράγουν.
Υπενθύμισε δε, στη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο επίτροπο για τις Περιφέρειες και Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Johannes Hahn, την παρέμβαση – εισήγησή του, για την ανάπτυξη του άξονα της κίνησης της οδού Λιθαγωγίας από την Πεντέλη στον Παρθενώνα, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πολιτείας κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μούστρης Παναγιώτης και Μπούσουλα Άντα, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Πεντέλης «Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας» και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κοντουλάκος Λευτέρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μωραΐτης Κώστας, ο Τοπικός Σύμβουλος Μελισσίων κ. Τζαμτζής Δημήτρης, η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Μελισσίων κ. Κυβέλου Τίτσα, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης κ. Ζούνης Γιάννης, η υπεύθυνη αιμοδοσίας κα. Ζώη Αγνή και πολλοί κάτοικοι, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση