GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Προφυλακιστέοι οι Τούρκοι

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην 10η ανακρίτρια, οι τέσσερις Τούρκοι κουρδικής καταγωγής που συνελήφθησαν, έχον...


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην 10η ανακρίτρια, οι τέσσερις Τούρκοι κουρδικής καταγωγής που συνελήφθησαν, έχοντας... βαρύ οπλισμό στην κατοχή τους σε διαμέρισμα στου Γκύζη.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση και, μεταξύ άλλων, για κατοχή πολεμικών όπλων και υλικού, με σκοπό τη διάθεση σε άλλες ομάδες.

Η συνήγορός τους, Αλέκα Ζορμπαλά, δήλωσε: «Για τον έναν από τους 4 κατηγορούμενους υπάρχει ερυθρά αγγελία από την τουρκική Interpol για υπόθεση για την οποία έχουν εκτιθεί δέκα χρόνια κάθειρξης και υπολείπονται δύο.

Στη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε έκθεση έρευνας στο σπίτι ούτε έκθεση ανεύρεσης οπλισμού ούτε έκθεση κατάσχεσης. Στάλθηκε, κατόπιν αιτήματος της ανακρίτριας, από τη ΓΑΔΑ ενημερωτικό σημείωμα για τον οπλισμό σήμερα.

Η δίωξη τους είναι απόρροια της δράσης τους απέναντι στο απελεύθερο και αντιδημοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας. Η δίωξη αυτή και οι συλλήψεις στην Κρήτη σχετίζονται με μία ριζική αναδιάταξη των σχέσεων μας με την Τουρκία.

Υπάρχουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε χρόνο που ο ένας κατηγορούμενος ήταν εννέα ετών και ο άλλος δέκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση