GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι αγνοούνται την Κυριακή μετά την έκρηξη ηφαιστείου στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας που σκόρπισε σε μεγάλο μή...


Τουλάχιστον 50 άνθρωποι αγνοούνται την Κυριακή μετά την έκρηξη ηφαιστείου στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας που σκόρπισε σε μεγάλο μήκος βράχια, ηφαιστειακή στάχτη και φονικά αέρια. Από την έκρηξη του ηφαιστείου τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες αρωγής.
Το ηφαίστειο στο όρος Σίναμπουνγκ το οποίο βρισκόταν σε δραστηριότητα έκρηξης από τον περασμένο Σεπτέμβριο,
εξερράγη το Σάββατο μετά από μερικές ημέρες ύφεσης και όταν αρκετοί από τους κατοίκους των όμορων περιοχών άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους εγκαταλείποντας τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης.
Οι αρχές στη δυτική Σουμάτρα είχαν απομακρύνει περισσότερα από 30.000 άτομα, στεγάζοντας τα σε σκηνές, σχολεία και δημόσια κτίρια έξω από την επικίνδυνη ζώνη,

αλλά πολλοί από αυτούς επέστρεψαν κοντά στην περιοχή του ηφαιστείου για να ελέγξουν τα σπίτια και τα αγροκτήματά τους.
Μόλις την Παρασκευή, η τοπική κυβέρνηση επέτρεψε σε σχεδόν 14.000 ανθρώπους, που βρίσκονταν έξω από τη ζώνη των πέντε χιλιομέτρων από το ηφαίστειο, να επιστρέψουν στα σπίτια τους καθώς η ηφαιστειακή δραστηριότητα είχε μειωθεί.
Οι διασώστες ήδη εντόπισαν 14 πτώματα, αλλά ο φόβος ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί είναι εμφανής καθώς μερικοί από τους κατοίκους της περιοχής ανέβηκαν έως τους πρόποδες του βουνού για να ελέγξουν τις καλλιέργειές τους και δεν εμφανίστηκαν εκ νέου στα καταφύγια έκτακτης ανάγκης.
Ένας τοπικός δημοσιογράφος της τηλεόρασης μαζί με τέσσερις μαθητές γυμνασίου και τον καθηγητή τους, οι οποίοι επισκέπτονται το βουνό για να δουν από κοντά τις εκρήξεις είναι μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Καταστροφών.
«Έχουμε χάσει την επαφή με 50 κατοίκους», δήλωσε ο Μπένι Καμπάν ένας τοπικός προτεστάντης ιερέας. «Συνήθως επέστρεφαν στα καταφύγια το απόγευμα», συμπλήρωσε ο ιερέας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση