GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ογκολογικό κέντρο για παιδιά και εφήβους από τον όμιλο «Υγεία»

Τη δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου για παιδιά και εφήβους ανακοίνωσε ο Όμιλος «Υγεία». Το Ογκολογικό Κέντρο θα λειτουργεί στο νοσοκομ...


Τη δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου για παιδιά και εφήβους ανακοίνωσε ο Όμιλος «Υγεία». Το Ογκολογικό Κέντρο θα λειτουργεί στο νοσοκομείο Παίδων «Μητέρα» και θα προσφέρει υπηρεσίες υγείας για τους μικρούς ογκολογικούς ασθενείς, με επιστήμονες όλων των ιατρικών ειδικοτήτων. Θα περιλαμβάνει χώρο ενδονοσοκομειακής νοσηλείας, ημερήσιας νοσηλείας και εξωτερικό ιατρείο.
Πρόκειται για το πρώτο Ογκολογικό Κέντρο που απευθύνεται σε ασθενείς παιδιά και εφήβους στο ιδιωτικό σύστημα υγείας της χώρας. «Στόχος μας είναι να χαρίζουμε το χαμόγελο στα παιδιά που νοσούν και τις οικογένειες που πάσχουν μαζί τους» ανέφερε κατά την παρουσίαση του Κέντρου την Τετάρτη η πρόεδρος του «Μητέρα», κυρία Αρετή Σουβατζόγλου.

«Κάθε χρόνο νοσούν από καρκίνο 14 παιδιά ανά 100.000 παιδικού πληθυσμού ηλικίας έως 15 και 20 έφηβοι ανά 100.000 ηλικίας 15 έως 18 χρόνων. Παρά τη σπανιότητα της νόσου, ο καρκίνος είναι η συχνότερη αιτία θανάτου από ασθένεια σε παιδιά» ανέφερε κατά την παρουσίαση του κέντρου, την Τετάρτη, η διευθύντρια παιδίατρος ογκολόγος – αιματολόγος, κυρία Ελένη Βασιλάτου Κοσμίδη. Όπως υπογράμμισε η ειδικός, όμως, με τη σύγχρονη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση, ο καρκίνος αντιμετωπίζεται με επιτυχία καθώς «τρία στα τέσσερα παιδιά που νοσούν με καρκίνο θεραπεύονται».

«Όταν νοσεί ένα παιδί, νοσεί όλη η οικογένεια. Εμείς στη Φλόγα γνωρίζουμε καλά αυτό το αξίωμα, για αυτό και θα προσφέρουμε τη δική μας συνδρομή στο Κέντρο όπως μπορούμε και όπως μας ζητηθεί» είπε στη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, κυρία Μαρία Τρυφωνίδου.

Επιπλέον, το Παίδων «Μητέρα» ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την προσφορά φροντίδας σύμφωνα με τη διακήρυξη «Erice», ιδρύει Ιατρείο Παρακολούθησης Νικητών Καρκίνου με αποκλειστικό στόχο τη φροντίδα των αποθεραπευμένων από καρκίνο παιδιών σε συνεργασία με τον Σύλλογο ενηλίκων που νόσησαν από καρκίνο στην παιδική ηλικία «Κύτταρο».
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση