GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχει επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο ευρώ

Η εμπιστοσύνη στο ευρώ έχει επιστρέψει, όμως η ευρωζώνη θα πρέπει τώρα να προσπαθήσει για να καταστήσει βιώσιμη την οικονομική ανάπτ...


Η εμπιστοσύνη στο ευρώ έχει επιστρέψει, όμως η ευρωζώνη θα πρέπει τώρα να προσπαθήσει για να καταστήσει βιώσιμη την οικονομική ανάπτυξη και δεν μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Σόιμπλε, σε ομιλία του σε μια συνεδρίαση της Μπούντεσμπανκ (κεντρική τράπεζα της Γερμανίας), δήλωσε ότι με την υπάρχουσα δομή της ευρωζώνης τα ευρωομόλογα θα μείωναν τα κίνητρα κάποιων χωρών να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις.
Όσον αφορά τη Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Η οικονομία μας αναμένεται να τα πάει καλά τα επόμενα χρόνια (…) πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη θα είναι βιώσιμη».
«Είμαι σίγουρος ότι ο ομοσπονδιακός μας προϋπολογισμός για την επόμενη χρονιά δεν θα περιλαμβάνει κανέναν δανεισμό», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, ενώ υπογράμμισε ότι «έχει επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο ευρώ. Η Ευρώπη δεν είναι πλέον η μεγαλύτερη ανησυχία του κόσμου».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση