GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντ. Κάμερον: Δεν θα άντεχα να δω τη Βρετανία να διαλύεται

Έκκληση να κάνουν ότι μπορούν ώστε να πείσουν τους Σκωτσέζους να απορρίψουν το αίτημα για ανεξαρτησία, επτά μήνες πριν από το κρίσιμο δ...

Έκκληση να κάνουν ότι μπορούν ώστε να πείσουν τους Σκωτσέζους να απορρίψουν το αίτημα για ανεξαρτησία, επτά μήνες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα, απηύθηνε ο... πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον σε όλους τους συμπατριώτες του, υπενθυμίζοντάς τους τα επιτεύγματα που κατάφεραν "όλοι μαζί" στο παρελθόν, ιδίως στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα, και σε ομιλία που εκφώνησε στο Ολυμπιακό Πάρκο του Στράτφορντ, στο Λονδίνο, ο Συντηρητικός πρωθυπουργός είπε ότι "δεν θα το άντεχε" να δει τη Βρετανία να διαλύεται εάν οι Σκωτσέζοι επιλέξουν να αποσχισθούν στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Υπογράμμισε δε, ότι απομένουν μονάχα "7 μήνες για να σώσουμε την πιο θαυμαστή χώρα στην ιστορία". "Αναλογιστείτε όσα κάναμε όλοι μαζί" συνέχισε ο Κάμερον, αναφερόμενος στην Ολυμπιακή Ομάδα της Βρετανίας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, το 2012. "Ας παραμείνουμε μαζί για ένα εξίσου νικηφόρο μέλλον", τόνισε.

"Δεν έχετε ψηφοδέλτιο, όμως έχετε φωνή. Αυτοί που ψηφίζουν είναι οι φίλοι μας, οι γείτονές μας, τα μέλη των οικογενειών μας. Έχετε επιρροή. Σηκώστε το ακουστικό του τηλεφώνου σας, μαζευτείτε, στείλτε μηνύματα στο Twitter, μιλήστε", τους ενθάρρυνε.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και στη δική του καταγωγή, υπενθυμίζοντας ότι το επώνυμό του προέρχεται από τα Γουέστ Χάιλαντς της Σκωτίας. "Είμαι υπερήφανος για τη σκωτσέζικη κληρονομιά μου, όπως και για την αγγλική", διαβεβαίωσε.

Πάντως, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το "ναι" στην ανεξαρτησία κερδίζει έδαφος, όμως ακόμη η μεγάλη πλειοψηφία διαφωνεί με την απόσχιση της περιοχής από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εφημερίδας "The Sun" που δημοσιεύτηκε σήμερα το 34% των Σκωτσέζων τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας και το 52% κατά.

Greek Finance Forum

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση