GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είμαστε όλοι Κεφαλονίτες!

Γράφει ο Μαγια. Οι Κεφαλονίτες, θύματα της καταστροφικής επίσκεψης του Εγκέλαδου χρειάζονται αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή ...


Γράφει ο Μαγια.

Οι Κεφαλονίτες, θύματα της καταστροφικής επίσκεψης του Εγκέλαδου χρειάζονται αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Κεφαλονίτες!
Αντιμέτωποι με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, καταπονημένοι ψυχολογικά από το τρόμο ενός νέου σεισμού, πολλοί από τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών πέρασαν άλλη μια νύχτα έξω από τα λαβωμένα τα σπίτια τους.

Αποκομμένο το Ληξούρι, με κατεστραμμένο λιμάνι (ούτε τα πολεμικά πλοία δεν μπορούσαν να αγκυροβολήσουν), «βράζει» καθώς η πενιχρή οικονομική βοήθεια των 586,94 ευρό, που διατέθηκε σε κάθε σεισμόπληκτο νοικοκυριό, εξανεμίστηκε.

Προφανώς και δεν χρειαζόταν η δεύτερη επιδρομή του Εγκέλαδου για να αποκαλυφθούν πάραυτα τα άθλια μικροπολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια των κυβερνώντων και των ντόπιων χειροκροτητών τους, προκειμένου να απεκδυθούν των ευθυνών και υποχρεώσεών τους, με αποκορύφωμα την προ ημερών, α λα Φρειδερίκη, επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί, όπου είδε, έδωσε ...εντολές και αναχώρησε, δηλώνοντας απερίσκεπτα ότι, η «Κεφαλονιά άντεξε»!...

Η κυβέρνηση επικαλούμενη την οικονομική στενότητα, κατά πως επιτάσσει το συμφέρον των δανειστών-τοκογλύφων προσπάθησε, μετά την πρώτη σεισμική δόνηση, να υποβαθμίσει την αγωνία, τον πόνο και το δράμα των ξεσπιτωμένων μέσα στον χειμώνα Κεφαλονιτών.

Ωστόσο, εννέα μέρες μετά και αφού είχε εκλυθεί ενέργεια ίση με αυτήν που θα απελευθέρωναν δύο ατομικές βόμβες ισχύος Χιροσίμα, αναγκάστηκε να πράξει τα αυτονόητα. Να κηρύξει την Κεφαλονιά σεισμόπληκτη περιοχή, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, να κινητοποιήσει τον ξεχαρβαλωμένο κρατικό μηχανισμό, να αναζητήσει κονδύλια του ΕΣΠΑ, ενώ εκκρεμεί το ζήτημα της έκτακτης Ευρωπαϊκής βοήθειας.

Κρίσιμα ζητούμενα, μόλις ολοκληρωθεί η παρέλαση των υπουργών στο πληγωμένο νησί, το σχέδιο, το χρονοδιάγραμμα και η χρηματοδότηση, ώστε να επανέλθει η ζωή στους κανονικούς ρυθμούς.

Οι πηγές άντλησης πόρων είναι γνωστές, αλλά οι υποτακτικοί της Μερκελ, δεν τολμούν να τις αγγίξουν.

Μόλις χθές το κόμμα της γερμανικής αριστεράς, Die Linke, εγκάλεσε την Γερμανική κυβέρνηση ότι, «κάνει αγώνα για τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά αρνείται, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να καλέσει στα ταμεία τους έλληνες ολιγάρχες. Έτσι μετατρέπεται σε συνήγορο των εκατομμυριούχων».

Επίσης, σήμερα αποκαλύπτεται η σκανδαλώδης αδιαφορία των κυβερνώντων απέναντι στο καυτό κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας.

Πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Δανία, αλλά και χειμαζόμενες από την κρίση, όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ιταλία, πήραν δεκάδες εκατομμύρια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για την οικονομική ενίσχυση απολυμένων, ενώ η Ελλάδα, που οι κυβερνήσεις της υπέβαλλαν μόνο μία αίτηση σε ...επτά χρόνια, έλαβε μόλις 2,9 εκατ. ευρό για τους 642 απολυμένους του γερμανικού σουπερμάρκετ ALDI που αποχώρησε από την Ελλάδα!
Συνεπώς, δεν είναι μόνο αδιάφοροι και ανίκανοι, είναι κυρίως επικίνδυνοι!

Τούτο, βέβαια, θα καταδειχτεί περίτρανα στις πρόωρες εθνικές εκλογές. Τώρα, ας εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας για την ανακούφιση των πληγέντων Κεφαλονιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση