GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δήμο Αμαρουσίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 10:00, στο Πάρκο Αγίας...


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 10:00, στο Πάρκο Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου.
Ο Δήμος Αμαρουσίου και οι κάτοικοι της Αγίας Φιλοθέης απαιτούν:
Nα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής
του 8ου- 9ου Γυμνασίου – Λυκείου

Ο Δήμος Αμαρουσίου και οι κάτοικοι της Π.Ε. Αγίας Φιλοθέης απαιτούν να προχωρήσει επιτέλους το έργο της κατασκευής του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το 8ο-9ο Γυμνάσιο Λύκειο της περιοχής, αλλά και ένα κλειστό Γυμναστήριο εντός του ίδιου χώρου .

Ο Δήμος Αμαρουσίου εξασφάλισε το ακίνητο για την κατασκευή του Σχολείου

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης διεκδίκησε με επιτυχία την παραχώρηση του ακινήτου, εντός του οποίου θα κατασκευαστεί το νέο σχολικό συγκρότημα.

• Από την πρώτη μέρα της θητείας του υιοθέτησε ( Ιανουάριος 2007), υιοθέτησε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων για κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς σχολικού συγκροτήματος στην Π.Ε. Α. Φιλοθέης, που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής, στη θέση του ακατάλληλου και επικίνδυνου για την ασφάλεια των μαθητών υπάρχοντος σχολείου.

• Το Σεπτέμβριο του 2009 υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου ( ΚΕΔ) , με σκοπό την αξιοποίηση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας δημόσιων ακινήτων που βρίσκονται στην Π.Ε. Α. Φιλοθέης. Σε ένα απο τα ακίνητα αυτά, θα κατασκευαζόταν το νέο σχολικό κτίριο.

• Στις 16 Μαρτίου 2011 η διεκδίκηση έφερε αποτέλεσμα, αφού η Κ.Ε.Δ. εξέδωσε το υπ’ αριθμόν 1968/16-3-2011 Παραχωρητήριο Χρήσης Δημοσίου Ακινήτου, με το οποίο παραχωρήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου η χρήση τμήματος του ΒΚ 30Χ -31Χ δημοσίου ακινήτου, για την ανέγερση σε αυτό νέων σχολικών μονάδων ( 8ο-9ο Γυμνάσιο Λύκειο Α. Φιλοθέης)

• Το Νοέμβριο του 2012 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 367/26-11-2012), η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήμα του Ο.Τ. 31 της περιοχής Αγία Φιλοθέη Δήμου Αμαρουσίου, για το χαρακτηρισμό ΚΦΧ- Σχολείου( Γυμνασίου- Λυκείου) και καθορίστηκαν οι όροι δόμησης.

Ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρά στην υλοποίηση του έργου.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όμως μας εμποδίζει

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση του οικοπέδου, οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου προχώρησαν άμεσα στις επόμενες ενέργειες :

• Προετοιμάστηκε ο φάκελος για την χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ.

• Εκπονήθηκαν όλες οι απαραίτητες προμελέτες που πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο φάκελο χρηματοδότησης.

• Υπογράφηκε η σύμβαση για την εκπόνηση της απαραίτητης γεωτεχνικής μελέτης, που πρέπει να συμπεριληφθεί στο φάκελο, ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί.

• Όμως η γεωτεχνική μελέτη δεν μπορεί να υλοποιηθεί, γιατί οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μας επιτρέπουν να εισέλθουμε στο χώρο ώστε να πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες εργασίες.

• Δεν μας επιτρέπουν την είσοδο μας στο χώρο, γιατί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένη υπηρεσία του (Υπηρεσία Σταθμός Ελέγχου Σπόρων Αθηνών) προσπαθούν να πετύχουν την άρση της παραχώρησης του ακινήτου και με τον τρόπο αυτό , τη ματαίωση της κατασκευής του νέου σχολείου.

Ποιοι δεν θέλουν να γίνει το Σχολείο

Πίσω από την προσπάθεια ματαίωσης της κατασκευής του Σχολείου, βρίσκονται υπηρεσιακοί παράγοντες συγκεκριμένης διεύθυνσης του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι δεν θέλουν να «ξεβολευτούν» από το χώρο που σήμερα εργάζονται ,( χώρο ουσιαστικά «παρατημένο στην τύχη του») και δεν διστάζουν για το λόγο αυτό, να εμποδίζουν την υλοποίηση του έργου. Για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά των υπαλλήλων του, έχουμε ενημερώσει με εξώδικα μας τον Υπουργό κο Τσαυτάρη, αλλά δεν έχουμε λάβει από αυτόν καμία απάντηση.

Μια χούφτα «βολεμένοι» υπάλληλοι και μια αδιάφορη Πολιτική ηγεσία είναι σήμερα υπεύθυνες για την καθυστέρηση ( με ορατό τον κίνδυνο ακόμη και ματαίωσης) ενός από τα σημαντικότερα έργα στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης.

Στις μεθοδεύσεις αυτές δεν θα μείνουμε απαθείς.

Όλοι μαζί, Δήμος , κάτοικοι και μαθητές, ενώνουμε τις δυνάμεις μας.

Ξεκινάμε άμεσα κινητοποιήσεις , απαιτώντας

• να επιτραπεί να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για την ολοκλήρωση της γεωτεχνικής μελέτης

• να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ η κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος για το 8ο-9ο Γυμνάσιο – Λύκειο και του νέου κλειστού γυμναστηρίου .

Ενωμένοι συνεχίζουμε μέχρι το όραμα να γίνει πράξη

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση