GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφώνησαν σε ενιαίο ευρωψηφοδέλτιο

Στην τελική ευθεία για τη συνεργασία στις ευρωεκλογές μπήκαν χθες ΠΑΣΟΚ και «Κίνηση των 58». Σε μία μαραθώνια συνάντηση του προέδρο...


Στην τελική ευθεία για τη συνεργασία στις ευρωεκλογές μπήκαν χθες ΠΑΣΟΚ και «Κίνηση των 58».
Σε μία μαραθώνια συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με εκπροσώπους των «58» και των συνεργαζόμενων κινήσεων αποφασίστηκε να πάνε σε κοινό ευρωψηφοδέλτιο, με βασικό χαρακτηριστικό την ανανέωση των προσώπων.
Παρά την επίλυση των «παρεξηγήσεων» πάντως και την συμφωνία στην πρόταση Βενιζέλου για ένα «ανανεωτικό, ενωτικό, αξιοκρατικό» ψηφοδέλτιο, παρέμειναν ακόμα πολλές εκκρεμότητες, καθώς οι «58» δεν δέχθηκαν την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για «κλείσιμο» χθες όλων των θεμάτων που αφορούν στην συνδιάσκεψη.
Με στελέχη των «58» να επιμένουν για μία συνεννόηση που θα έρθει «βήμα προς βήμα», συγκαλείται την Κυριακή νέα συνάντηση των στελεχών της νεότευκτης κίνησης, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για όσα διημείφθησαν χθες.
Οι δύο πλευρές μάλιστα συμφώνησαν και στη συγκρότηση μίας άτυπης επιτροπής, ώστε πριν από την εξαγγελία της Συνδιάσκεψης (η ημερομηνία της οποίας εκκρεμεί, παρά την προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να συμφωνηθεί χθες) να έχουν οριστικοποιηθεί τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων ευρωβουλευτών, να έχει συζητηθεί το όνομα, το σύμβολο και κυρίως οι θέσεις του συνεργατικού σχήματος.
Ειδικά στην επεξεργασία των τελευταίων επέμεινε ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας μάλιστα γρήγορα βήματα στο εξής τόσο σε οργανωτικά θέματα όσο και στη διαμόρφωση των θέσεων του σχήματος για την Ελλάδα και την Ευρώπη. «Ο κόσμος περιμένει να ακούσει τις απόψεις μας», είπε, ενώ φέρεται να υποστήριξε πως δεν έχει αντίρρηση να συμφωνηθεί ένα νέο όνομα και ένα νέο σύμβολο για το κοινό ψηφοδέλτιο, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.
Από την πλευρά των «58» ετέθη, ως αναμενόταν το θέμα του σταυρού στις ευρωεκλογές, με τον επικεφαλής Γιάννη Βούλγαρη πάντως να υποστηρίζει πως οι όποιες αντιδράσεις διατυπώθηκαν, διογκώθηκαν από τα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να αποδίδονται «υπερβολικά» κάποια πράγματα, ενώ οι «58» φέρονται να διαβεβαίωσαν ότι ουδέποτε υπήρξε πρόθεση να τεθεί βέτο σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά του παραδέχθηκε ότι η ανακοίνωση αλλαγής του εκλογικού νόμου έγινε αιφνιδιαστικά, σημειώνοντας όμως πως όταν η άλλη πλευρά προτείνει ανοιχτές διαδικασίες, δεν μπορεί να κάνει πίσω η Κεντροαριστερά…
Ζήτησε μάλιστα, τόσο η Συνδιάσκεψη όσο και το ευρωψηφοδέλτιο να είναι ανοιχτά στην κοινωνία, δίνοντας προοπτική για παράδειγμα και σε πρόσωπα από επαγγελματικούς χώρους. Ο ίδιος επανέλαβε ότι εγγυάται την ισοτιμία, τον σεβασμό και την συμπόρευση όλων χωρίς ηγεμονισμούς, τονίζοντας πως δεν ενδιαφέρεται για την «επόμενη ημέρα» και πως αυτό που προτάσσει είναι το μέλλον της παράταξης.
Στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος που συνοδευόταν από τον γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρη Καρύδη, από τους «58» οι Γ. Βούλγαρης, Χρ. Δερβένης, Ν. Μπίστης, Γ. Βερνίκος, Αθ. Δρέττα, Θ. Καρούνος, Στ. Λιβαδάς, Ι. Καλογήρου, Κ. Χατζημπίρος, Π. Παναγιωτόπουλος, και από τις συνεργαζόμενες κινήσεις οι Θ. Κοντογιώργης (Μπροστά), Μ. Χάλαρης (Νέοι Μεταρρυθμιστές), Γ. Τούντας (Πολιτεία 2012), Μ. Επιτροπάκης και Μ. Κούτρας (Δυναμική Ελλάδα).
Πηγή: www.real.gr

2 σχόλια

  1. Πολιτικά απόβλητα με σήμα το Πασοκ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως η κίνηση των 58 ήταν να διατηρήσει τον Βενιζέλο στην εξουσία , εξω απο κάθε προσδοκία να ενωθεί ο ευρύτερα σοσιαλιστικος χώρος, με νέα ηγεσία και προσωπα. Κριμα για τα πρόσωπα κύρους που συμμετείχαν στην απάτη αυτή. Ο Τόπος θελει νεα πολιτική που δεν μπορούν να την εκφράσουν τα φθαρμένα πρόσωπα μια μίζερης εποχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση