GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μειώθηκε η ύφεση

Στο -2,6% διαμορφώθηκε η ύφεση στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, ποσοστό αισθητά βελτιωμένο σε σύγκριση με την ύφεση των προηγούμενων τρ...


Στο -2,6% διαμορφώθηκε η ύφεση στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, ποσοστό αισθητά βελτιωμένο σε σύγκριση με την ύφεση των προηγούμενων τριμήνων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στο φως της δημοσιότητας η ΕΛΣΤΑΤ, είναι το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο στο οποίο περιορίζεται ο ρυθμός συρρίκνωσης του ΑΕΠ (α, τρίμηνο: -5,5%, β΄ τρίμηνο -3,7%, γ’ τρίμηνο -3% και δ’ τρίμηνο 2013 στο -2,6% του ΑΕΠ).
Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ότι είναι σε διαδικασία επίλυσης ορισμένων θεμάτων σχετικά με τον αποπληθωριστή του ΑΕΠ. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η εργασία αυτή εντάσσεται σε γενικότερο πρόγραμμα εργασίας της ΕΛΣΤΑΤ για τις μετρήσεις όγκου και τιμών στους εθνικούς λογαριασμούς και διεξάγεται σε συνεργασία με τη Eurostat.
Σημειώνεται ότι η εκτίμηση που αρχικά είχε διατυπωθεί από την τρόικα μιλούσε για ύφεση 4,2% του ΑΕΠ, ενώ η ελληνική πλευρά εκτιμούσε ότι θα κινηθεί στο 3,8%. Αποτέλεσμα αυτής της απόκλισης ήταν ο πήχης να τοποθετηθεί στο 4%.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση