GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Σημαντικό μήνυμα η στήριξη από Νέα Δημοκρατία και CDU»

Ένα ακόμη βήμα για τη διασφάλιση του χρίσματος του ΕΛΚ έκανε ο Λουξεμβούργιος τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ...


Ένα ακόμη βήμα για τη διασφάλιση του χρίσματος του ΕΛΚ έκανε ο Λουξεμβούργιος τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Όπως ανακοίνωσε το κόμμα του CSV, ο Γιούνκερ έχει τη στήριξη του αδελφού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Στις αρχές της εβδομάδας και η γερμανική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) «τάχθηκε υπέρ του να ηγηθεί ο Γιούνκερ του ψηφοδελτίου της χριστιανοδημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας», όπως αναφέρει η εφημερίδα Luxemburger Wort. Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία για το χρίσμα του επικεφαλής του ΕΛΚ θα λάβει χώρα στις 7 Μαρτίου στο Δουβλίνο.
«Στόχος μου είναι να γίνω πρόεδρος της Κομισιόν»
Μολονότι έχει να αντιμετωπίσει και τις υποψηφιότητες του Γάλλου πρώην υπουργού Εξωτερικών Μισέλ Μπαρνιέ και του Λετονού πρωθυπουργού Βάλντις Ντομπρόφσκις, ο Λουξεμβούργιος πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο ΕΛΚ.

Σε συνέντευξή του προς την Luxemburger Wort, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του στηρίζεται από τη Γερμανία και την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι συνιστά «σημαντικό μήνυμα» η στήριξη τόσο από τις βόρειες όσο και από τις νότιες χώρες της Ευρώπης. «Δεν είμαι υποψήφιος καμίας συγκεκριμένης περιοχής, αλλά όλης της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.
Παρόμοια είναι και η «ανάγνωση» των αναλυτών, οι οποίοι διακρίνουν ισχυρό ρεύμα υπέρ του Γιούνκερ. Και όπως ο ίδιος δηλώνει: «Δέχομαι ενθάρρυνση από όλη την Ευρώπη… Στόχος μου είναι να γίνω πρόεδρος της Κομισιόν».
Η διευκρίνιση αυτή δεν είναι συμπτωματική. Υπογραμμίζοντας τη βούληση του να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, ο Γιούνκερ αντιδρά στη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων που τον θέλει να επιδιώκει τη διαδοχή του Χέρμαν φαν Ρομπάι στο αξίωμα του προέδρου της ΕΕ. Η θητεία του Bέλγου πολιτικού λήγει τον ερχόμενο Νοέμβριο.
ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

1 σχόλιο

  1. Αυτό το τριήμερο γιορτάζουν όλοι οι μασκαράδες που κάνουν άσχημη τη ζωή μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση