GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eρωτευμένα ζευγάρια συνάντησε ο Πάπας στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Ο Πάπας Φραγκίσκος τίμησε χθες τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου τελώντας τη λειτουργία ενώπιον 20.000 και πλέον... αρραβωνιασμένων ζευγαρ...

Ο Πάπας Φραγκίσκος τίμησε χθες τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου τελώντας τη λειτουργία ενώπιον 20.000 και πλέον... αρραβωνιασμένων ζευγαριών, τα οποία προέτρεψε να σεβαστούν την ιερότητα του θεσμού του γάμου και να αντισταθούν στον πειρασμό του χωρισμού.

«Σήμερα, πολλοί άνθρωποι φοβούνται να κάνουν οριστικές επιλογές» δήλωσε. «Για ολόκληρη την ζωή τους, (τούς ) φαίνεται αδύνατον. . . Αυτή η νοοτροπία οδηγεί πολλούς στο να πουν, "Θα μείνουμε μαζί για όσο διαρκεί η αγάπη"».

Ο ποντίφικας προέτρεψε τα ζευγάρια, τα οποία προέρχονταν από 24 χώρες, να στηρίζονται όχι σε φευγαλέα συναισθήματα, αλλά «στο βράχο της αληθινής αγάπης, της αγάπης που προέρχεται από τον Θεό».

«Όπως η αγάπη του Θεού είναι σταθερή και αιώνια, έτσι θέλουμε η αγάπη να αποτελεί τα θεμέλια προκειμένου η οικογένεια να είναι σταθερή και παντοτινή» υπογράμμισε στην ομιλία του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Το να μείνουν μαζί και να γνωρίζουν τον τρόπο ο ένας να αγαπάει τον άλλο είναι η πρόκληση για τα ζευγάρια των Χριστιανών» προσέθεσε ο Φραγκίσκος.

Ανάλογες σκέψεις έγραψε και στον προσωπικό λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter: «Αγαπητοί νέοι, μην φοβάστε να παντρευτείτε. Ένας γάμος που πλημμυρίζει από πίστη και φέρνει απογόνους θα οδηγήσει στην ευτυχία».

Ενώπιον των χιλιάδων πιστών, ο πάπας επίσης επανέλαβε τη συμβουλή για μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή: «Να λέτε "συγχώρεσέ με", "σε ευχαριστώ" και "συγγνώμη"», ενώ προέτρεψε τα ζευγάρια να μην ανησυχούν τόσο πολύ για τα «επίσημα δείπνα, τις φωτογραφίες, τα φορέματα και τα λουλούδια» και να εορτάζουν «νηφάλια» τις γαμήλιες επετείους.

«Αυτός ο πάπας ανταποκρίνεται λίγο περισσότερο στον τρόπο ζωής μας, στην πραγματική ζωή, στη σύγχρονη οικογένεια» είπε η Εμανιέλ από τη Γαλλία, 29 ετών, εν μέσω τραγουδιών και χορών στην πλατεία.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση