GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Google: Πώς να ανοίξει μια μαμά τη δική της startup

Μητέρες κρατάνε αγκαλιά τα νεογέννητα μωρά τους. Αλλες απασχολούν τα λίγο μεγαλύτερα με πάνινα παιχνίδια, καθώς είναι ξαπλωμένα σε π...


Μητέρες κρατάνε αγκαλιά τα νεογέννητα μωρά τους. Αλλες απασχολούν τα λίγο μεγαλύτερα με πάνινα παιχνίδια, καθώς είναι ξαπλωμένα σε πολύχρωμα στρώματα. Δεν είναι παιδότοπος, αλλά το πρώτο... φιλικό προς τα μωρά σχολείο για startups της Google, στο Τελ Αβίβ.

Το εν λόγω πρόγραμμα αποκαλείται “Πανεπιστημιούπολη για Μαμάδες”. Περιλαμβάνει μαθήματα, διάρκειας εννέα εβδομάδων, τα οποία έχουν στόχο να δώσουν ώθηση στις γυναίκες, που βρίσκονται σε άδεια τοκετού, να ανοίξουν τις δικές τους επιχειρήσεις, καθώς η οικονομία της χώρας εξαρτάται άμεσα από τις καινοτομίες.

“ Τα μαθήματα με βοήθησαν να συνειδητοποιήσω ποια είμαι”, λέει στο Bloomberg η Nira Sheleg. Η 37χρονη μητέρα δύο παιδιών ίδρυσε το Wizer.me- ένα διαδραστικό site που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς- κατά τη διάρκεια του προγράμματος. “Είμαι επιχειρηματίας, και όχι μόνο μία μαμά που έχει μία ιδέα. Τώρα έχω ομάδα υποστήριξης και οι μητέρες γύρω μου είναι καταπληκτικές”.

Από τη στιγμή, που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα τον περασμένο Ιούλιο, προσέλαβε CEO και αρκετούς άλλους συμβούλους, ενώ σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις σύντομα. Ο στόχος της είναι η αμερικανική αγορά.

Τα μαθήματα αποβλέπουν στο να αυξήσουν το ποσοστό των γυναικών που ασχολούνται με επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Ισραήλ, όπου η τεχνολογία αποτελεί σχεδόν το 50% των βιομηχανικών εξαγωγών. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της ανάπτυξης της οικονομίας. Παρ' όλα αυτά, μόλις το 9% των τεχνολογικών startups στο Τελ Αβίβ διευθύνονται από γυναίκες.

Η Google πραγματοποιεί παρόμοια σεμινάρια στο Λονδίνο και την Κρακοβία της Πολωνίας. newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση