GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτή είναι η εικόνα της αποψίλωσης των ελληνικών δασών μέσα από τα "μάτια" της Google

Με μια νέα εφαρμογή μπορεί να αποτυπωθεί η ραγδαία μείωση των δασικών περιοχών της χώρας μας, καθώς ο χρήστης έχει πλέον την ευκαιρί...

Με μια νέα εφαρμογή μπορεί να αποτυπωθεί η ραγδαία μείωση των δασικών περιοχών της χώρας μας, καθώς ο χρήστης έχει πλέον την ευκαιρία να δει τι ακριβώς συμβαίνει, χάρη στην...
εφαρμογή Forest Watch της Google.

Η εν λόγω εφαρμογή σκοπεύει να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή για το συνεχώς αυξανόμενο κίνδυνο αποψίλωσης των δασών.

Το Global Forest Watch είναι ένας παγκόσμιος χάρτης αναζήτησης που επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθήσει την αποψίλωση των δασών, σε μαζική κλίμακα.
Η εφαρμογή είναι το αποτέλεσμα μιας συμμαχία οργανώσεων και βασίζεται σε δορυφορική τεχνολογία στην ανταλλαγή πληροφοριών και σε ένα διεθνές δίκτυο ανθρώπων και οργανισμών που το τροφοδοτούν ανά πάσα στιγμή με δεδομένα. Οι εμπνευστές της ευελπιστούν ότι θα βοηθήσει τις κυβερνήσεις, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τις τοπικές κοινότητες να ελέγχουν άμεσα και απευθείας τυχόν παράνομες δραστηριότητες σε δασικές περιοχές.

Το ψηφιακό εργαλείο ανέπτυξε το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων σε συνεργασία με την Google, το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Mπαίνοντας κανείς στην εφαρμογή μπορεί με ελάχιστα κλικ να παρακολουθήσει το συνεχώς μειούμενο αριθμό των δασικών περιοχών στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία. «Πατώντας» πάνω στην περιοχή που επιθυμεί μπορεί να δει πόσα ακριβώς στρέμματα δασικής γης έχουν χαθεί μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά και να παρακολουθήσει σε ποια σημεία έχει γίνει αναδάσωση.

Δείτε εδώ την εφαρμογή!

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση