GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η άσκηση διώχνει την επιθυμία για junk food

Μελέτη του πανεπιστημίου Άμπερντιν στη Σκωτία αναφέρει ότι όσοι γυμνάζονται έντονα, ακολουθούν καλύτερη διατροφή, επειδή η άσκηση με...


Μελέτη του πανεπιστημίου Άμπερντιν στη Σκωτία αναφέρει ότι όσοι γυμνάζονται έντονα, ακολουθούν καλύτερη διατροφή, επειδή η άσκηση μειώνει την επιθυμία για ανθυγιεινές τροφές.
Και αυτό λόγω της ενεργοποίησης ενός μέρους του εγκεφάλου που μειώνει την τάση του οργανισμού να ζητά «αμαρτωλές» τροφές.

Για την έρευνα, οι επιστήμονες υπέβαλαν τους συμμετέχοντες σε μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου, προκειμένου να διαπιστώσουν τις αντιδράσεις που έχουν να κάνουν με την όρεξη. Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί σε πολύ λίγες μελέτες για αυτόν τον σκοπό, γι' αυτό και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα αποτελέσματά της θα βοηθήσουν τον κόσμο να καταλάβει καλύτερα πόσο σημαντική είναι η επίδραση της άσκησης στην υγεία, ώστε στο μέλλον να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δρ Daniel Crabtree από το Ινστιτούτο Διατροφής και Υγείας του Πανεπιστημίου Άμπερντιν, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες, ώστε να δημιουργηθούν και ειδικά προγράμματα.

greenweek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση