GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Θ. Kαράογλου για τη δημιουργικότητα της νέας γενιάς

«Η μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η νέα γενιά της πατρίδας μας είναι να αλλάξει όλα όσα μας οδήγησαν ως εδώ» ...


«Η μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η νέα γενιά της πατρίδας μας είναι να αλλάξει όλα όσα μας οδήγησαν ως εδώ» ήταν το βασικό μήνυμα του χαιρετισμού που απηύθυνε ο Υπουργός Μακεδονίας και... Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, από το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες (Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014) στη Θεσσαλονίκη το παράρτημα του Διεθνούς Οργανισμού «Τριπλός Έλικας» στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ.

Ο Υπουργός αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία να εντείνουν το δημόσιο διάλογο για την ενίσχυση της διαδραστικής, όπως είπε, σχέσης μεταξύ των πανεπιστημίων, των επιχειρήσεων και του κράτους, των φορέων δηλαδή που απαρτίζουν τους λεγόμενους «τρεις έλικες», επισήμανε ότι η χθεσινή εκδήλωση βελτιώνει τις συνθήκες ανάπτυξης καινοτόμων δράσεων σε κοινωνίες οι οποίες βασίζονται στη γνώση και προωθεί τη συνεργασία σε θέματα καινοτομίας, οικονομικής ανάπτυξης και επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας.

«Στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κεντρική Μακεδονία», συνέχισε ο κ. Καράογλου, «οι δράσεις και η συνεργασία των παραπάνω φορέων είναι μια εξαιρετική ευκαιρία συγκερασμού γνώσης, τεχνολογίας και εφαρμογής ιδεών, μέσω της οποίας θα μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής μας και συνάμα ολόκληρης της πατρίδας», τονίζοντας παράλληλα ότι «για περίπου τρεις δεκαετίες κάναμε το λάθος να δαιμονοποιήσουμε την επιχειρηματική δράση και προσανατολίζαμε επαγγελματικά το δημιουργικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας προς το δημόσιο, στερώντας του τη φιλοδοξία να σκεφθεί, να δημιουργήσει κάτι καινούργιο και να παράγει καινοτόμα προϊόντα».

«Σήμερα που η ελληνική οικονομία περνά αυτό το σημείο καμπής, καθήκον και υποχρέωσή μας είναι να δώσουμε στους νέους ανθρώπους ένα καινούργιο όραμα για τη χώρα. Να τους αποδείξουμε ότι η έξοδος από την κρίση περνά μόνο μέσα από τη διοχέτευση της δικής τους δημιουργικότητας σε δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα και στην προώθηση καινοτόμων ιδεών» ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τη νέα γενιά να αποτελέσει ενεργό και ουσιαστικό μέρος της επίτευξης οικονομικής και επιχειρηματικής προόδου, υιοθετώντας τη νοοτροπία της δημιουργικότητας, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας.

«Τα νέα παιδιά που είναι το μέλλον της πατρίδας μας έχουν τις γνώσεις, τις φιλοδοξίες και το ταλέντο να πετύχουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας τη ρευστότητα στην αγορά και καθιστώντας εκ νέου ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση