GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Kέρι επισκέφθηκε το μεγάλο τέμενος Ιστικλάλ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες της Ασίας, επισκέφθηκε σήμερα το μεγαλύτερο τέμεν...


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες της Ασίας, επισκέφθηκε σήμερα το μεγαλύτερο τέμενος της Ινδονησίας και της νοτιοανατολικής Ασίας γενικότερα και μάλιστα χτύπησε και το γιγαντιαίο τύμπανο ο ήχος του οποίου καλεί τους πιστούς για την προσευχή.
Η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο σύγχρονο Τέμενος Ιστικλάλ στην κεντρική Τζακάρτα, η χωρητικότητα του οποίου φτάνει τους 130.000 πιστούς, είχε ως στόχο να δείξει το σεβασμό του προς το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους.
Αφού έβγαλε τα παπούτσια του στην είσοδο, ο Κέρι περιηγήθηκε στο πελώριο κτίριο, συνοδευόμενος από τον μεγάλο ιμάμη Κιάι αλ Χατζ Άλι Μουστάφα Γιακούμπ. "Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που μου το επέτρεψε ο μεγάλος ιμάμης",
είπε στους δημοσιογράφους.
Ο Κέρι συνομίλησε με γυναίκες σπουδάστριες του ισλαμικού νόμου και θαύμασε τη γαλάζια οροφή του θόλου του τεμένους η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1961 και χρειάστηκε 17 χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Το ίδιος τέμενος είχε επισκεφθεί και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έχει μεγαλώσει στην Τζακάρτα, όταν επισκέφθηκε την Ινδονησία το 2010.
Αργότερα σήμερα ο Κέρι αναμένεται να κάνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιώντας ότι ο πλανήτης κατευθύνεται "προς ένα σημείο χωρίς επιστροφή".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση