GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες μαζικές απολύσεις από την Qantas

Σε νέες περικοπές προσωπικού προσανατολίζεται η διοίκηση της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas. Ειδικότερα η Qantas σχεδιάζει ν...

Σε νέες περικοπές προσωπικού προσανατολίζεται η διοίκηση της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas. Ειδικότερα η Qantas σχεδιάζει να προχωρήσει στην απόλυση...
μεταξύ 2.000 και 3.000 ατόμων. Παράλληλα, θα προβεί σε πώληση αεροσκαφών της, ίσως και άλλων περιουσιακών της στοιχείων, προκειμένου να περιορίσει τα ελλείμματά της.

Η αεροπορική εταιρεία πιέζει την αυστραλιανή κυβέρνηση να της παράσχει οικονομική βοήθεια και να αλλάξει τη νομοθεσία, ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει επενδύσεις από το εξωτερικό. Εκφράζονται φόβοι πως την Τρίτη, η Qantas θα ανακοινώσει μεγάλο έλλειμμα που ίσως να φτάνει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Η κυβέρνηση του Τόνι 'Αμποτ αν και δεν έχει δεσμευτεί φέρεται μάλλον διαθέσιμη να ενισχύσει την Qantas που απειλείται.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, το "αφεντικό" της ανταγωνιστικής Virgin, καταχώρησε ολοσέλιδες διαφημίσεις στον αυστραλιανό τύπο με τις οποίες καλεί την αυστραλιανή κυβέρνηση να μην ενισχύσει οικονομικά την εθνική αεροπορική εταιρεία Qantas.

«Αν η κυβέρνηση στηρίξει την Qantas, τότε κάθε εταιρία που λειτουργεί στην Αυστραλία, κάθε φορά που έχει οικονομικό πρόβλημα θα τρέχει στην κυβέρνηση για ενίσχυση» αναφέρεται στη διαφήμιση.

Καλείται δε η κυβέρνηση να αρνηθεί το αίτημα της Qantas, σημειώνοντας πως αν οι φορολογούμενοι «ξελασπώσουν την εταιρεία, τότε οι ξένες εταιρείες θα το σκεφτούν δυο φορές πριν επενδύσουν στην Αυστραλία».

«Δεν μπορεί η Qantas, επίσης ιδιωτική εταιρεία, να μας ανταγωνίζεται με χρήματα των φορολογουμένων» σημειώνεται στη διαφήμιση.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση