GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεσόγειος S.O.S: Προσφυγές κατά του νέου Χωροταξικού

Προσφυγές κατά του νέου Χωροταξικού του Τουρισμού κατέθεσαν Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Δήμοι νησιών του... Αιγαίου, ο Σύλλογος Ελλήνων...

Προσφυγές κατά του νέου Χωροταξικού του Τουρισμού κατέθεσαν Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Δήμοι νησιών του... Αιγαίου, ο Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Οι προσφυγές κατατέθηκαν την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014.

Το εν λόγω Χωροταξικό του Τουρισμού (ΦΕΚ 3155 Β΄/12-12-2013) αυτοπροβάλλεται ως τροποποίηση του Χωροταξικού του Τουρισμού του 2009 (ΦΕΚ 1138 Β΄/11-06-2009), αλλά στην πραγματικότητα προωθεί μια ακόμα δυσμενέστερη αντίληψη, που θίγει καίρια το φυσικό και πολιτιστικό υπόβαθρο των περιοχών, υποθηκεύοντας την δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ζήσουν σε ένα βιώσιμο φυσικό και οικονομικό περιβάλλον. Βάλλεται από τους παραπάνω φορείς, οι οποίοι προσφεύγουν με μια σειρά επιχειρημάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, την προστασία των προστατευόμενων περιοχών, την επιβολή κάθετων ρυθμίσεων που δεν λαμβάνουν υπόψη τα διαφορετικά στοιχεία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος διαφόρων περιοχών της χώρας, ενώ αγνοούν τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.

Ενάντια στο προηγούμενο Χωροταξικό του Τουρισμού είχε επίσης ασκηθεί προσφυγή και ακόμη εκκρεμεί η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ελπίζουμε λόγω της σημασίας που δίνει στο ζήτημα τόσο η Δημόσια Διοίκηση όσο και οι προσφεύγοντες φορείς, να οριστεί σύντομα δικάσιμη.

Οι προσφεύγοντες φορείς:
Αρκτούρος
Αρχέλων
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S.
Δήμος Κιμώλου
Δήμος Λειψών
Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Καλλιστώ
MOm-Εταιρεία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας
Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών
WWF Ελλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση