GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Ν. Νικολόπουλου με εκπροσώπους stagiers

Συνάντηση με εκπροσώπους συμβασιούχων σε προγράμματα stage είχε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκο...


Συνάντηση με εκπροσώπους συμβασιούχων σε προγράμματα stage είχε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, στα γραφεία του στην Αθήνα. Μετά την συνάντηση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Συναντήθηκα με ομάδα πρωτοβουλίας εργαζόμενων με πολυετείς συμβάσεις stage στο δημόσιο τομέα. Μου εξέφρασαν τις απόψεις και τα παράπονα τους. Εξεπλάγην μόλις έμαθα ότι το 99,9% αυτών των εργαζόμενων (περίπου 80.000) είναι σήμερα όλοι άνεργοι, χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς ταμείο ανεργίας. Πόσο μάλλον όταν με ενημέρωσαν για τη περίοδο της επίσπευσης των αγωγών τους, από Σεπτέμβρη έως τέλος Νοέμβρη 2013.Είχα όμως κι άλλες καταγγελίες γι αυτή τη περίοδο.

Έμαθα όμως ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, έφερε δικούς του εκλεκτούς δικαστές από την περιφέρεια για την ταχύτερη εκδίκαση των αγωγών τους. Για να επιταχύνει την εξόντωση αυτών των χαμηλόμισθων εργαζόμενων στο δημόσιο. Αυτούς που δεν ενόχλησαν κανέναν αντίθετα η αξιολόγηση της εργασίας τους, ξεπερνούσε ακόμη και την αξιολόγηση των μόνιμων υπαλλήλων τους συμπεριφέρθηκαν όπως οι Ναζί στους Εβραίους. Οι Ναζί έστελναν τους Εβραίους σε φούρνους, αδιακρίτως. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Βρούτσης, ο Αθανασίου κι ο Μητσοτάκης έστελναν τους συμβασιούχους stage και έργου με το σωρό, στις δικαστικές αίθουσες, χωρίς καν εξέταση των φακέλων τους, χωρίς καν εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης τους, με δίκες που διαρκούσαν ακριβώς 1 λεπτό και με όλες τις αρνητικές αποφάσεις να εκδίδονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, όλες ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό!!!!..

Δυστυχώς σ’αυτή τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, οι θιασώτες του Μερκελισμού, του ξεπουλήματος της χώρας, του εξευτελισμού της ζωής του ελληνικού λαού, οι υπεύθυνοι των χιλιάδων αυτοκτονιών, οι κατοχικοί κυβερνώντες επέβαλαν σταλινικές μεθόδους για την εξόντωση χιλιάδων συμβασιούχων stage και έργου. Τόσα κοινοτικά και κρατικά κονδύλια για την κατάρτιση τους πήγαν χαμένα μέσα σε διάστημα 3 μηνών.

Ποια μπορεί να είναι η κοινωνική πολιτική σε μια χώρα που δημιουργεί χιλιάδες ανέργους ,έμπειρους και καταρτιζόμενους εργαζόμενους εν μία νυχτί?

Πόσο περήφανος μπορεί να αισθάνεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης ότι επιτέλεσε το έργο του με τη δικαστική σφαγή χιλιάδων συμβασιούχων? Δε ζήτησαν επιτακτικά τη μονιμοποίηση τους. Ζήτησαν τη δίκαιη εξέταση των στοιχείων που προσκόμισαν κι αν άξιζαν να μονιμοποιηθούν. Ούτε αυτό δε τους επέτρεψε ο Υπουργός.

Όμως ας επικεντρωθούμε στο μοναδικό υπεύθυνο αυτής της κατάστασης, τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν ενέργησε από μόνος του. Πήρε εντολές. Όπως κι εγώ όταν είχα τοποθετηθεί με δηλώσεις μου, υπέρ της μονιμοποίησης όσων συμβασιούχων stage και έργου εργάζονταν στο δημόσιο τομέα καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε κενές οργανικές θέσεις, δεν ήταν απλά η προσωπική μου άποψη. Ήταν η εντολή που μου είχε δοθεί από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.”Νίκο, προτεραιότητα μας μόλις γίνουμε κυβέρνηση, είναι να αποκαταστήσουμε μισθούς και συντάξεις και να μονιμοποιήσουμε όλους αυτούς τους συμβασιούχους που στήριξαν το δημόσιο τόσα χρόνια ανασφάλιστοι και με μισθό ένα ξεροκόμματο”. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, μόλις αναλάβαμε στην εξουσία μας είπε “ξεχάστε τι είπαμε προεκλογικά τώρα θα κάνετε ότι σας λέει η τρόικα» ,το οποίο όπως όλοι γνωρίζετε ήταν η αιτία της παραίτησης μου από τη κυβέρνηση.

Το εύκολο είναι να δίνεις υποσχέσεις, το δύσκολο είναι να είσαι πολιτικός άνδρας και να έχεις λόγο και τιμή.

Ως αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ελλάδας υπόσχομαι ότι θα τους στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα τους και στα δίκαια αιτήματα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση