GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tέρενς Κουίκ: «Η Λήμνος χωρίς αγγειοχειρουργό και παιδοψυχίατρο»

Η ακριτική Λήμνος δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά! Η απάθεια, η ολιγωρία και η ισοπεδωτική μνημονιακή πολιτική, την αφήνουν χωρίς...


Η ακριτική Λήμνος δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά! Η απάθεια, η ολιγωρία και η ισοπεδωτική μνημονιακή πολιτική, την αφήνουν χωρίς...

Αγγειοχειρουργό, αλλά και Παιδοψυχίατρο.

Το Νοσοκομείο της Λήμνου θα παραμείνει σε αυτή την κατάσταση, επειδή υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των αποφάσεων μετακίνησης των γιατρών, με αποτέλεσμα ο πάρεδρος να μην εγκρίνει τη δαπάνη!

Υπόψη ότι οι γιατροί αυτοί είναι επισκέπτες και μεταβαίνουν στη Λήμνο από άλλα νοσοκομεία, της Θεσσαλονίκης κυρίως, αλλά και της Αθήνας.

«Είναι, επιτέλους, στις προθέσεις της συγκυβέρνησης, η χάραξης εθνικής πολιτικής για την υγειονομική κάλυψη των ακριτικών περιοχών της χώρας;» ερωτά τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Κύριε Υπουργέ,

Για ακόμα μια φορά ο απλός πολίτης καλείται να πληρώσει το κόστος της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησής σας, που έχει εξοντωτικό αντίκτυπο στο αναφαίρετο δικαίωμα όλων των Ελλήνων για δημόσια , ποιοτική και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τελευταίο κρούσμα το νησί της Λήμνου, που θα παραμείνει χωρίς Αγγειοχειρουργό και Παιδοψυχίατρο, λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε με την πληρωμή των οδοιπορικών, καθώς υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των αποφάσεων μετακίνησης, με αποτέλεσμα ο πάρεδρος να μην εγκρίνει τη δαπάνη. (Οι επισκέπτες ιατροί μεταβαίνουν στη Λήμνο από άλλα νοσοκομεία, της Θεσσαλονίκης κυρίως, αλλά και της Αθήνας).

Όπως, δυστυχώς, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ, η ελλιπής στελέχωση των νοσοκομείων με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, αναγκάζει τους ασθενείς να ταξιδέψουν εκτός νησιού, για να υποβληθούν ακόμη και σε απλές θεραπείες.

Επιπλέον αναγκάζει το κράτος να αναλώνεται σε αεροδιακομιδές, που κοστίζουν πολλά περισσότερα απ’ ότι θα κόστιζε η στελέχωση των ιατρείων των νησιών.

Και όλα αυτά, με μία από τις βασικές αιτίες, που απορρέει επίσης από μνημονιακή απόφασή σας, η Πολιτεία να μην δίνει κίνητρα στους γιατρούς για να στελεχώσουν «δύσκολα», από γεωγραφικής πλευράς, νοσοκομεία της χώρας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Σε τι ενέργειες θα προβείτε ΑΜΕΣΑ για την κάλυψη του Αγγειοχειρουργού και του Παιδοψυχιάτρου στο Νοσοκομείο Λήμνου;

2. Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο σας, για να διευκολύνει τη μετάβαση των επισκεπτών ιατρών στις ακριτικές περιοχές;

3. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η χάραξης εθνικής πολιτικής για την υγειονομική κάλυψη των ακριτικών περιοχών της χώρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση