GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φτιάξτε χαρταετό μόνοι σας! [video]

Tο έθιμο, που έχει τις ρίζες του στην Κίνα, την Καθαρά Δευτέρα -κι αφού το επιτρέπουν οι άνεμοι- δίνει χαρά και ικανοποίηση σε μικρο...

Tο έθιμο, που έχει τις ρίζες του στην Κίνα, την Καθαρά Δευτέρα -κι αφού το επιτρέπουν οι άνεμοι- δίνει χαρά και ικανοποίηση σε μικρούς και μεγάλους.
Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η χαρά αν κατασκευάσετε φέτος τον χαρταετό σας μόνοι σας, όπως άλλωστε συνήθιζαν οι παππούδες μας.

Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι αρκούν 5’. Διαβάστε τις οδηγίες και παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί.

Οδηγίες

1. Τοποθετήστε τα πηχάκια στις εσοχές του στρογγυλού ξύλου “κεντρικός άξονας” ώστε να φτιάξετε το “σκελετό” του χαρταετού. Ο κεντρικός άξονας έχει δύο όψεις. Η όψη με τον κόμπο θα είναι στην εσωτερική πλευρά του χαρταετού.

Προσοχή:

Α) Τα δύο πηχάκια με τις τρύπες στην άκρη (σχήμα 1, σημεία. ε και ζ) θα πάνε στο πάνω μέρος, το ένα δίπλα στο άλλο.

Β) Τα δύο πηχάκια με τα ζύγια της ουράς θα πάνε στο κάτω μέρος (σχήμα 1, σημεία. β και γ), το ένα δίπλα στο άλλο με τους κόμπους στην άκρη προς την εξωτερική πλευρά του χαρταετού. Θα πρέπει

αβ = αγ = γδ = βδ

Γ) Οι εγκοπές σε όλα τα πηχάκια (βρίσκονται στην άκρη) πρέπει να είναι κάθετα στον άξονα έτσι ώστε να μπορεί να περάσει από μέσα ο σπάγκος περιμετρικά από το εξάγωνο χαρτί, το “σώμα” του χαρταετού.

2.Απλώστε το σώμα σε μια σταθερή επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου (1 μ2) κατά προτίμηση στο πάτωμα με την εσωτερική όψη του σώματος προς εσάς.

3. Τοποθετήστε μέσα τον σκελετό και σφηνώστε το σπάγκο στις εγκοπές από τα πηχάκια στις έξι γωνίες. Προσοχή να μην σκίσετε το χαρτί. Σε περίπτωση σκισίματος χρησιμοποιήστε σελοτέιπ για γρήγορες επισκευές.

4. Σηκώστε τον χαρταετό και περάστε το σπάγκο που κρέμεται από το κεντρικό άξονα, μέσα από το κέντρο του σώματος (σχήμα 1, σημείο α), στην άλλη πλευρά του χαρταετού (είναι τα κεντρικά ζύγια του χαρταετού, απέναντι από τα ζύγια της ουράς). Στη συνέχεια περάστε τις άκρες από τους δύο σπάγκους που κρέμονται στις τρύπες από τα πηχάκια (σχήμα 1, σημεία. ε και ζ) και σχηματίστε δύο κόμπους (όσο πιο άκρη γίνετε). Θα πρέπει τα κεντρικά ζύγια να σχηματίζουν τρία ισόπλευρα τρίγωνα. Έστω (η) το σημείο που ενώνονται οι σπάγκοι στα κεντρικά ζύγια. Θα πρέπει:

ηε=ηζ=ηα=αε=αζ=εζ

5. Δέστε την ουρά στο σπάγκο που κρέμεται από τα ζύγια της ουράς.

6. Αμόλα καλούμπα!!!

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση