GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έβγαλαν τα τρακτέρ τους στον δρόμοι οι αγρότες της Καβάλας – Μπλόκο στο κόμβο της Χρυσούπολης [video]

Στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης, στον κόσμο της Χρυσούπολης παρέταξαν την Τρίτη τα τρακτέρ τους οι αγρότες της περιοχής, όπω...


Στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης, στον κόσμο της Χρυσούπολης παρέταξαν την Τρίτη τα τρακτέρ τους οι αγρότες της περιοχής, όπως είχε αποφασιστεί σχετικώς, στο ...

πλαίσιο των κινητοποιήσεων των τοπικών παραγωγών.

Δεκάδες τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στο κόμβο, με τους αγρότες ωστόσο να μην προχωρούν στο κλείσιμο του δρόμου ή στην παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς όπως επισημαίνουν στόχος τους σε πρώτη φάση δεν είναι η σύγκρουση με άλλες κοινωνικές ομάδες αλλά το να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Οι αγρότες προχωρούν πανελλαδικά σε κινητοποιήσει ζητώντας την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου και των όσων προβλέπονται για τον κλάδο τους, καθώς θεωρούν πως πρόκειται για μια ταφόπλακα που το μόνο που θα καταφέρει είναι να οδηγήσει στον αφανισμό τον πρωτογενή τομέα της χώρας.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται κατά μήκος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ενώ μπλόκα δημιουργήθηκαν σε Έβρο και Αμυγδαλεώνα. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλητήριο κτηνοτρόφων και αγροτών στην Κομοτηνή, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Το παρών στην κινητοποίηση των αγροτών στη Χρυσούπολη έδωσε τόσο ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης όσο και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μορφίδης.

«Οι αγρότες και το πρόβλημά τους αποτελεί ένα εθνικό ζήτημα που όσο πιο γρήγορα το επιλύσουν τόσο πιο γρήγορα η Ελλάδα θα πατήσει σε στέρεα βάση και θα δώσει ελπίδα για το μέλλον. Ο Πρωτογενής τομέας είναι κατ' εξοχήν τομέας που θα στηριχθεί η Ελληνική οικονομία για την περιβόητη ανάκαμψη. Αν δεν μπορέσουν να λύσουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών δεν θα έχουμε μέλλον ως οικονομία και βέβαια σε μια τέτοια εποχή που η ύφεση ταλανίζει την οικονομία μας είναι επιτακτική ανάγκη να λυθούν άμεσα. Εκτός αυτού, έχουν να κάνουν με την ίδια την ύπαρξη των ανθρώπων αυτών που καλλιεργούν τη γη» ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, τονίζοντας πως «όλα μπορούν να λυθούν με γόνιμο διάλογο. Εφόσον δημιουργηθεί μια πλατφόρμα συνεννόησης για πολλά χρόνια ακόμα.

Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει ο αγρότης 26% φορολογία άμεσα και ταυτόχρονα με το ΦΠΑ να ξεκινάει μια χρονιά αβεβαιότητας, όπου το δημόσιο θα στους δεσμεύει άμεσα το 50%. Επίσης δεν μπορεί ταυτόχρονα να τον καλούν να πληρώνει ΕΛΓΑ υποχρεωτικά και όταν καλείται ο ΕΛΓΑ να αποζημιώσει το προϊόν να σφυρίζει αδιάφορα. Όλα αυτά είναι αλληλέγγυα μεταξύ τους. Αν θέλουμε πραγματικά να έχουμε πρωτογενή τομέα και να αναπτύξει ο τομέας αυτός όλα αυτά που μπορεί, πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τους αγρότες και από όσο ξέρω, πάντοτε από την πλευρά των αγροτών, υπήρχε και υπάρχει το δεδομένο της καλής αίρεσης».

thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση