GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: «Κράμερ εναντίον Κράμερ» ή Λέτα vs Ρέντζι για την πρωθυπουργία

Η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), του κύριου σχηματισμού της ιταλικής Αριστεράς, συνεδριάζει σήμερα στη Ρώμη, προκειμένου να....


Η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), του κύριου σχηματισμού της ιταλικής Αριστεράς, συνεδριάζει σήμερα στη Ρώμη, προκειμένου να...
επιλέξει μεταξύ του νυν πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, ο οποίος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να ηγείται της χώρας, και του φιλόδοξου αρχηγού του κόμματός του, Ματέο Ρέντζι, που... ανυπομονεί να πάρει τη θέση του.

"Είναι η τελική μάχη. Είμαστε στον τελευταίο γύρο του ματς ανάμεσα στον Ενρίκο Λέτα και τον Ματέο Ρέντζι. Και αν η ηγεσία του PD επιβεβαιώσει τις επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κάνει κάτι γι' αυτό" γράφει στο κύριο άρθρο της η αριστερή εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", η οποία πρόσκειται στο PD.

Ενώ ολόκληρος ο ιταλικός Τύπος θεωρεί πως επίκειται η αποχώρησή του, ο Λέτα ανέτρεψε χθες, Τετάρτη βράδυ, την κατάσταση, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου ένα κυβερνητικό πρόγραμμα και αψηφώντας ανοιχτά τον αντίπαλό του.

"Είμαι άνθρωπος των θεσμών" δήλωσε ο Λέτα, προσθέτοντας πως "δεν είναι στο DNA μου να διακόψω τη δράση μου στην υπηρεσία της χώρας".

Σ' έναν υπαινιγμό για τον Ματέο Ρέντζι, πρόσθεσε: "Καθένας οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Καθένας, κυρίως αυτός που εποφθαλμιά τη θέση μου, πρέπει να το κάνει ανοιχτά, βάζοντας τα χαρτιά στο τραπέζι".

Δεν παραιτείται κανείς εξαιτίας "παλατιανών ελιγμών", υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας πως "οι κυβερνήσεις γεννιούνται στο Κοινοβούλιο".

Αυτή η τοποθέτηση του Ενρίκο Λέτα φαίνεται πως εκνεύρισε πολύ τον Ματέο Ρέντζι, ο οποίος ήλπιζε πως ο πρωθυπουργός θα παραιτείτο οικειοθελώς, για να του παραχωρήσει τη θέση.

"Ο Λέτα αψηφά τον Ρέντζι: δεν φεύγω" είναι ο τίτλος της "Λα Στάμπα". "Ο Λέτα κάνει ρελάνς, αλλά ο Ρέντζι θέλει την παραίτησή του" γράφει η "Κοριέρε ντέλα Σέρα", ενώ για τη "Λα Ρεπούμπλικα": "Ο Ρέντζι δεν υποχωρεί, ο Λέτα οδεύει προς την παραίτηση".

"Η τελευταία πράξη του Λέτα είναι ένα χαστούκι στον Ρέντζι" είναι ο τίτλος του άρθρου του Στέφανο Φόλι στην εφημερίδα των οικονομικών κύκλων "Ιλ Σόλε 24 Όρε".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση