GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ρωσική τράπεζα VTB σταμάτησε τις χορηγήσεις νέων δανείων στην Ουκρανία

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, η κρατική VTB, σταμάτησε να χορηγεί νέα δάνεια στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβο...


Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, η κρατική VTB, σταμάτησε να χορηγεί νέα δάνεια στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Αντρέι Κόστιν σήμερα.
Η VTB έχει ανακοινώσει ότι η έκθεσή της στην Ουκρανία ανέρχεται σε 20 δισεκ. ρούβλια (560 εκατ. δολάρια, 407,4 εκατ. ευρώ) και ο Κόστιν διευκρίνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος των χορηγήσεών της έχουν γίνει σε μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ορισμένες εκ των οποίων είναι εξαγωγικές.
Ο Κόστιν είπε ότι η τράπεζα έλαβε την απόφαση να «μη χορηγήσει» νέα δάνεια.
Η δραστηριότητα της VTB στην Ουκρανία αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό 2-3% του συνόλου, είπε ο Κόστιν. Η τράπεζα συνεχίζει να έχει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική όσον αφορά τη δραστηριοποίησή της στην ουκρανική οικονομία, ανέφερε ο Κόστιν σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.
«Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί σύντομα», πρόσθεσε ο ίδιος.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση