GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street

Σημαντική υποχώρηση σημείωσαν οι κύριοι δείκτες της Wall Street εν μέσω ενός διεθνούς sell off που προκαλείται από την ανησυχία για τις...

Σημαντική υποχώρηση σημείωσαν οι κύριοι δείκτες της Wall Street εν μέσω ενός διεθνούς sell off που προκαλείται από την ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Ο Dow έπεσε 0,77% στις 15.122 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 1,06% στις 3.437 μονάδες.

O S&P 500 έχασε 1,02% στις 1.626 μονάδες.

“Η αγορά είναι σχεδόν εθισμένη στα υποστηρικτικά μέτρα της νομισματικής πολιτικής”, εξηγεί ο Erik Davidson, αναπληρωτής επικεφαλής επενδύσεων της Wells Fargo Private Bank. “Η όποια αίσθηση ότι τα μέτρα αυτά θα επιβραδυνθούν ή θα σταματήσουν προβληματίζει, παρότι σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό στην Ιαπωνία. Αυτό που συμβαίνει στην Ιαπωνία είναι ότι οι αρχές δεν θα είναι πιο επιθετικές, και αυτό είναι η βασική εστία ανησυχίας”.

Πραγματικά, ανησυχίες προκάλεσε η σημερινή απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μην διευρύνει τα μέτρα για την τόνωση του πληθωρισμού και της ανάπτυξης, αλλά να παραμείνει στη δέσμευση του Απριλίου να αυξήσει τη νομισματική της βάση κατά 60 τρισ. γιεν (620 δισ. δολάρια) με 70 τρισ. γιεν το χρόνο.

Την ίδια στιγμή, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα υποχωρούν σημαντικά σήμερα, με την απόδοση του 10ετούς να ενισχύεται κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 2,26%, που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2012, εν μέσω ανησυχιών ότι η Fed θα μειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Οι επενδυτές θα πρέπει να συνηθίσουν αποδόσεις κοντά στο 4% και όχι στο 2% που είχαν έως τώρα τα αμερικανικά ομόλογα, είπε στο Bloomberg ο Jim O’ Neill, πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management.

Στη Γερμανία, σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη ημέρα της διήμερης ακροαματικής διαδικασίας επί της νομιμότητας του προγράμματος OMT της ΕΚΤ.

Το πρόγραμμα, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα, προβλέπει απεριόριστες αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ. Παρότι έως σήμερα υφίσταται μόνο στα χαρτιά, έχει καταφέρει να αποκλιμακώσει τις εντάσεις της κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση