GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το αγόρασαν 12$, το πούλησαν 100.000

Ο Robert και η Janice Morris, αρέσκονται στο να διακοσμούν το σπίτι με έργα τέχνης και περίεργα κομμάτια, έξω από τα συνηθισμένα. Έτ...


Ο Robert και η Janice Morris, αρέσκονται στο να διακοσμούν το σπίτι με έργα τέχνης και περίεργα κομμάτια, έξω από τα συνηθισμένα. Έτσι όταν είδαν το αγαλματάκι-κανάτα, πριν από 44 χρόνια σε τιμή ευκαιρίας μόλις 12 δολλάρια, δε δίστασαν να το αγοράσουν. Τότε, βέβαια, δε γνώριζαν την πραγματική του αξία.
Το απόκτημα στόλισε το σαλόνι τους, έπεσε αμέτρητες φορές και χρησίμευσε σαν… καλόγερος αφού εκεί συχνά ακουμπούσαν καπέλα κι άλλα αντικείμενα.
Πρόσφατα ο κύριος Ρόμπερτ, που πάντα είχε την υπόνοια πως το αγαλματάκι μπορεί να είχε κάποια αξία, αποφάσισε να συμβουλευτεί την εγγονή του και να της αποκαλύψει τις σκέψεις του. Η κοπέλα έψαξε στο διαδίκτυο και ανακάλυψε πως οι ισχυρισμοί του παππού της δεν ήταν αβάσιμοι. Το αγαλματάκι είναι μια από τις τρεις δημιουργίες του καλλιτέχνη John Lehman, Γερμανού καλλιτέχνη που έζησε στην Αλαμπάμα τον 18 αιώνα.
Το κεραμικό εν τέλει πωλήθηκε έναντι 100.000 δολαρίων στο μουσείο Βirmingham Museum of Art.
ΠΗΓΗ: e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση