GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις Βρυξέλλες ο Βενιζέλος

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης θα βρεθούν στο επίκεντρο της ημερήσιας διάταξης τ...


Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης θα βρεθούν στο επίκεντρο της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Δευτέρα (17 Μαρτίου) με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Παράλληλα θα συζητηθούν, η κατάσταση στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, οι εξελίξεις της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία (ανθρωπιστική πρόσβαση, καταστροφή χημικών όπλων, αντιμετώπιση τρομοκρατίας), καθώς και η προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου ΕΕ- Αφρικής.
Εξάλλου, στο γεύμα, οι υπουργοί Εξωτερικών, από κοινού με τον Ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Γκ. Έτινγκερ, θα εξετάσουν τις τελευταίες παγκόσμιες ενεργειακές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.
Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ομάδας «Φίλοι της Ουκρανίας», παρουσία του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών, Άντρι Ντεστίτσια, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο Συνεργασίας ΕΕ-Ουζμπεκιστάν.
Την Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014, ο κ. Βενιζέλος θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου, το οποίο θα εστιάσει σε θέματα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης (Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, Βιομηχανική Ανταγωνιστικότητα, Κλιματική Αλλαγή και Ενέργεια).
Θα εξετασθούν, επίσης, η «Έκθεση Συνθέσεως» της Προεδρίας, η οποία θα συνοψίζει την έως τώρα εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, καθώς και η «Ετήσια Έρευνα για την Ανάπτυξη».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια

  1. ΕΜΕΤΙΚΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ
    ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΙΚΑΜΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕ ΑΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπούτζουκας Τηλέμαχος14 Μαρ 2014, 6:22:00 μ.μ.

    Μου έρχεται να βρίζω ,αλλά οι φιλότιμοι άνθρωποι όταν τους βρίζουν αντιδρούν αντί αυτού οι αφιλότιμοι κάνουν μια ερωτήσει δεν περιμένουν απάντηση αλλά συνεχίζουν με μια άλλη άσχετη ερωτήσει , και συνεχίζουν με μια ΠΟΙΟ άσχετη ερώτηση ...Όλοι αυτοί σχολής 'Αδωνι Σπυρίδων Γεωργιάδη.. τούς κατατάσσω ως επικινδύνους ΓΙΑΤΊ ενώ ξέρουν ότι η εξουσία που εφαρμόζουν είναι άδικη δεν το κατανοούν και προκαλούν ΑΠΆΝΘΡΩΠΑ και ξεδιάντροπα σπρώχνοντας ανθρώπους σε παράξενους δρόμους .....

    ΆΛΛΑ μήπως αυτό τους βολεύει ; και όλα αυτά περί φασισμού είναι ο δούρειος ίππος ..

    Ακούστε κύριοι όλοι σας ,ακροδεξιοί , δεξιοί, κεντρώοι ,σοσιαλιστές , κέντροαριστεροί , αριστεροί, άκροαριστεροί ... Να αρχίσετε να φοβάστε το ξενέρωνα των υπομονετικών ανθρώπων... μην αρχίσουν να κάνουν τυφλά Ακράδια στην απόγνωση τους , πουί θα καίγονται μαζί με τα ξερά και πολλά χλωρά .... Πολλές φορές δεν έχει τον έλεγχο ο παρατηρητής, αλλά το πειραματόζωο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση