GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδυνατεί να διοργανώσει το Ευρωμπάσκετ του 2015 η Ουκρανία

Η έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία (κατά πρώτο λόγο) και η ανετοιμότητα των υποδομών (κατά δεύτερο) ωθεί τη χώρα να δηλώσει αδυναμία ...


Η έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία (κατά πρώτο λόγο) και η ανετοιμότητα των υποδομών (κατά δεύτερο) ωθεί τη χώρα να δηλώσει αδυναμία να φιλοξενήσει το Ευρωμπάσκετ του 2015 και να ζητήσει να πάρει τη διοργάνωση του 2017.
«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα γίνουν οι προετοιμασίες για το Ευρωμπάσκετ 2015 σε τόσο δύσκολες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες», δήλωσε ο διευθυντής της διοργάνωσης, Μαρκιγιάν Λουμπκίφσκι. «Η πρώτη και βασική κατάσταση εναντίον της διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ στην Ουκρανία είναι η επιθετικότητα της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία, που έχει προκαλέσει αστάθεια και απειλεί την ασφάλεια του νοτιοανατολικού τμήματος της χώρας. Οι συνθήκες απαιτούν από την Ουκρανία να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της και να συγκεντρώσει οικονομικούς πόρους για να διασώσει την εδαφική ακεραιότητά της, ακόμα και την ανεξαρτησία της… Είναι ξεκάθαρο πως η χώρα μας δεν μπορεί να υποστηρίξει ιδιώτες επενδυτές στην ανοικοδόμηση κλειστών γηπέδων ή να χρηματοδοτήσει τις προετοιμασίες για τις οποίες είμαστε υπεύθυνοι. Επιπλέον, η οργανωτική επιτροπή αισθάνεται πως υπάρχει έλλειψη χρόνου», πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να πάρει η χώρα του την επόμενη διοργάνωση. «Θεωρώ πως έχουμε το δικαίωμα να αιτηθούμε στη FIBA να δώσει στην Ουκρανία την ευκαιρία να διοργανώσει το Ευρωμπάσκετ 2017, εμπιστευόμενη τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ 2015 σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή ακόμα και σε πολλές άλλες. Αυτό θα ήταν δίκαιο, καθώς έχουμε ήδη κάνει αρκετή προετοιμασία κι έχουμε ήδη αρχίσει να κατασκευάζουμε κλειστά γήπεδα, που όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί».
Ήδη αρκετές χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να πάρουν τη διοργάνωση (ή συνδιοργάνωση) του 2015, με την Ελλάδα να είναι μεταξύ αυτών όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.
«Όλα είναι ανοιχτά, όλα συζητούνται. Το θέλουμε υπό προϋποθέσεις. Δεν θα πτωχεύσουμε για το Ευρωμπάσκετ. Εάν το αντέχουμε ναι, θα το κάνουμε. Μας βολιδοσκοπούν, κάτι που δείχνει ότι είναι αξιόπιστη χώρα οργανωτικά η Ελλάδα. Θα γίνει μια πρώτη συζήτηση στο Μόναχο τις προσεχείς ημέρες», δήλωσε σε σταθμό του Πύργου (ORT FM 92,3).
Καθοριστική θα είναι για το θέμα του Ευρωμπάσκετ θα είναι η συνεδρίαση της FIBA Europe το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Μόναχο.
Ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ αναφέρθηκε και στο θέμα της wild card για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. «Η συγκεκριμένη διαδικασία ισχύει εδώ και 12-16 χρόνια. Ήμουν μειοψηφία όταν έγινε, διαφώνησα. Εφόσον υπάρχει η διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσεις τους όρους και τους κανόνες. Ήταν λαϊκισμός όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για το ποσό, διότι δόθηκε καθαρά από χορηγούς, που τα δίνουν με την προϋπόθεση παρουσίας στα μεγάλα αθλητικά διεθνή γεγονότα. Δεν μπορούσε η Ελλάδα να είναι απούσα ύστερα από είκοσι χρόνια. Πληρούσαμε όλα τα άλλα κριτήρια στη FIBΑ. Η Εurobank κατέθεσε το ποσό μέσα από την προβλεπόμενη υπάρχουσα σύμβαση», ανέφερε, ενώ για το θέμα του προπονητή κράτησε κλειστά τα χαρτιά του.
Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση