GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ναι» στο λουκέτο 22 δημόσιων οργανισμών

Με πολλές διαφοροποιήσεις από τα περισσότερα κόμματα και ακόμα περισσότερες απουσίες πέρασαν τα επιμέρους άρθρα και οι τροπολογίες π...


Με πολλές διαφοροποιήσεις από τα περισσότερα κόμματα και ακόμα περισσότερες απουσίες πέρασαν τα επιμέρους άρθρα και οι τροπολογίες που είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου.
Από την ΝΔ ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε «Παρών» στην τροπολογία που ρυθμίζει θέματα του ΤΕΟ, ενώ υπερψήφισε όλα τα υπόλοιπα.
Από το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης καταψήφισε το άρθρο 17 που προβλέπει την κατάργηση του οργανισμού «ο Γέρος του Μοριά» και της «Διεθνούς Ακαδημίας για την Ελευθερία», δήλωσε «παρών» στο αρ. 6 για την κατάργηση του ΤΕΟ και σε όλες τις υπουργικές τροπολογίες.
Ο Θάνος Μωραϊτης καταψήφισε το αρ. 17 («Γέρος Μοριά» και «Ακαδημία Ελευθερίας») και δήλωσε «παρών» σε όλες τις τροπολογίες.
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός δήλωσε «παρών» σε όλες τις τροπολογίες.
Οι κ.κ. Γιώργος Ντόλιος, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και Γιάννης Δριβελέγκας καταψήφισαν την τροπολογία για την ΗΔΙΚΑ του υπ. Εργασίας αλλά και για την ρύθμιση που καθιστά «μαχητά» πρόστιμα επιχειρήσεων.
Επιπροσθέτως, οι κ.κ Ανδρέας Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης καταψήφισαν το αρ. 6 για το ΤΕΟ ενώ ο κ. Βασίλης Οικονόμου διαφοροποιήθηκε από την στάση των υπόλοιπων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ υπερψηφίζοντας το αρ. 14 για την κατάργηση του οργανισμού Κωπαϊδας. Οι υπόλοιποι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν «ναι» στα άρθρα 10,11,15,16 και 17, καταψηφίζοντας όλα τα υπόλοιπα.
Ειδικότερα, σε σύνολο 234 ψηφισθάντων βουλευτών, υπέρ του άρθρου 6 που προβλέπει την κατάργηση του ΤΕΟ ψήφισαν 143 βουλευτές, κατά 90 και ένας ψήφισε παρών.
Για το άρθρο 7 που βάζει λουκέτο στην εταιρία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων (ΕΑΧΑ), υπέρ ψήφισαν 146 και κατά 88, για το αρ.9 που καταργεί το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) υπέρ ψήφισαν 146 και κατά 88, για το άρθρο 10 και το Ιντστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών υπέρ ψήφισαν 160 και κατά 74, για το αρ. 11 για το Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών υπέρ ψήφισαν 158 και 76 κατά, για το αρ. 12 για τον Οργανισμό Παιδικών και Εφηβικών Βιβλίων 147 ψήφισαν υπέρ και 87 κατά, για το άρθρο 13 και τα ΝΠΔΔ Οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου Προστασίας Περιβάλλοντος Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων υπέρ ψήφισαν 146 και κατά 88 βουλευτές, για το άρθρο 14 και τον οργανισμό Κωπαΐδας υπέρ ψήφισαν 147, κατά 86 και ένας παρών, για το άρθρο 15 και την Κεντρική Αγορά Πατρών υπέρ ψήφισαν 147 και κατά 87, για το άρθρο 16 και την κατάργηση του Ινστιτούτου Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων υπέρ ψήφισαν 159 και κατά 75 βουλευτές, για το άρθρο 17 και τους φορείς «Γέρος του Μοριά», «Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας», «Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας» και «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας» υπέρ ψήφισαν 157 και κατά 77 βουλευτές, για το άρθρο 20 που προβλέπει την τύχη των εργαζομένων των καταργούμενων φορέων υπέρ ψήφισαν 146 και κατά 88 βουλευτές, , για το άρθρο 21 για τις ποσοστώσεις στην αξιολόγηση υπέρ ψήφισαν 146 και κατά 88 βουλευτές, για το άρθρο 43 για τις απολύσεις όσων παράτυπα μετέτρεψαν τις εργασιακές τους σχέσεις από ορισμένου σε αορίστου (Προεδρικά Διατάγματα) υπέρ ψήφισαν 146 και κατά 88 βουλευτές.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση