GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις 25 Μαΐου θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές στην Κροατία

Ο πρόεδρος της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς προκήρυξε ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, τονί...


Ο πρόεδρος της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς προκήρυξε ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, τονίζοντας ότι πρόκειται για σημαντική εκλογική μάχη, από την οποία θα κριθεί η τύχη της χώρας.
Ο κ. Γιοσίποβιτς είπε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ζάγκρεμπ, ότι αναμένει μεγαλύτερη συμμετοχή από τις προηγούμενες ευρωεκλογές που διεξήχθησαν πέρσι και προεκλογική εκστρατεία που θα επικεντρώνεται στα ευρωπαϊκά ζητήματα και όχι "σε θέματα αποδοχών των ευρωβουλευτών" ή "σε θέματα ουστάσι και παρτιζάνων".
Η Κροατία θα εκλέξει 11 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Οι πρώτες εκλογές διεξήχθησαν πέρσι στις 13 και 14 Απριλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις της Συνθήκης Προσχώρησης της Κροατίας στην ΕΕ και εξελέγησαν 12 ευρωβουλευτές. Στις εκλογές επικράτησε το ισχυρότερο αντιπολιτευόμενο κόμμα "Κροατική Δημοκρατική Ένωση".
Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν τόσο χαμηλή που "άγγιξε" τα επίπεδα ρεκόρ (20,83%).
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση