GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα: 30.000 καρναβαλιστές «πλημμύρισαν» τους δρόμους της πόλης

Με ελάχιστες ώρες ξεκούρασης από τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου, περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές έχουν πλημμυρίζε...


Με ελάχιστες ώρες ξεκούρασης από τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου, περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές έχουν πλημμυρίζει το κέντρο της Πάτρας για τη μεγάλη παρέλαση.
Το καρναβαλικό δαιμόνιο των πληρωμάτων χτύπησε και φέτος κόκκινο και άντλησε θέματα από την οικονομική κρίση και τα δεινά της, προσεγγίζοντας με αφοπλιστικό, σατιρικό, σκωπτικό, χιουμοριστικό και συχνά καυστικό και ανατρεπτικό τρόπο ποικίλες και διαφορετικές εκδοχές των όσων ζούμε. ενώ μια ευρύτατη θεματολογία κινητοποίησε πλήθος άλλων ευρηματικών ιδεών με αμίμητες φανερώσεις. Και βέβαια με στολές που για μια ακόμη φορά θα εντυπωσιάσουν και με εφόδιο το ανόθευτο καρναβαλικό αίμα που ρέει στις φλέβες των καρναβαλιστών.
Στην παρέλαση συμμετέχουν 125 πληρώματα ενώ στην πρώτη γραμμή κυριαρχούν τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων.
Τα άρματα που παρελαύνουν είναι:
-«Βασιλιάς Καρνάβαλος», σχεδιασμός: Αλέξης Ασημακόπουλος
Ο φετινός Καρνάβαλος είναι ένας γελωτοποιός. Ένας τεράστιος γελωτοποιός που σατιρίζει το γέλιο πολλών καταστάσεων σε πολλά επίπεδα (κοινωνικά, εργασιακά, πολιτικά κλπ).
Ο γελωτοποιός είχε την πιο δύσκολη θέση δίπλα στον Βασιλιά τα παλαιότερα χρόνια γιατί έπρεπε να ανακουφίσει τον άρχοντα από τα προβλήματα και τα άγχη του. Έτσι και ο δικός μας Βασιλιάς Καρνάβαλος θα προσπαθήσει να δώσει λίγη χαρά και ξεγνοιασιά στους θεατές και καρναβαλιστές κάνοντάς τους να αποδράσουν για λίγο από την καθημερινότητά τους με τα τόσα προβλήματα.
-«Βασίλισσα του Χιονιού»
Το άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού. Το κεφάλι της Βασίλισσας του Χιονιού (εμπνευσμένη από το ομώνυμο παραμύθι) πλαισιώνεται από τους «υποτακτικούς» της, οι οποίοι έχουν τη μορφή χιονανθρώπων. Το άλογό της σε κεντρική-δεσπόζουσα θέση «φιλοξενεί» τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Ιωάννα Κυπραίου, η οποία θα χαιρετά θεατές και καρναβαλιστές μοιράζοντας χαμόγελα και φιλιά.
-«Ευρωπαϊκός Νότος»
Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου με μορφές μυρμηγκιών, δέσμιες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάτω από τον Ευρωπαϊκό Βορρά που σατιρίζεται με την Υδρόγειο.
-«Μόνο με μάγια θα σωθούμε»
Το Τζίνι, ο Μάγος και η Μάγισσα του Βουντού συνθέτουν μια… μαγική ατμόσφαιρα. Στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, μόνο με μάγια θα σωθούμε.
-«Βοήθεια μας ληστεύουν»
Τερατόμορφοι τραπεζίτες αναποδογυρίζουν φουκαράδες πολίτες. Πίσω τους το σήμα κατατεθέν της χώρας, η Ακρόπολη.
-«Όλη η πόλη Καρναβάλι»
Καλλιτεχνικό άρμα με το κεφάλι ενός τράγου και πίσω μια χρυσή μάσκα
-Καλλιτεχνικό Άρμα
Το κεφάλι ενός παλαιού Καρνάβαλου πλαισιωμένο από μυθικά πλάσματα-νεράιδες.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση