GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε εξέλιξη η περισυλλογή 408 μεταναστών δυτικά της Κρήτης

Ώρες αγωνίας για 408 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης. Στο σημείο τρία πλοία Το σκάφος εξέπ...

Ώρες αγωνίας για 408 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης. Στο σημείο τρία πλοία

Το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου αργά το χθες το βράδυ και σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος. Στο σημείο έφθασαν ένα φορτηγό πλοίο, ένα δεξαμενόπλοιο και ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, ενώ δόθηκε εντολή να συνδράμουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, το οποίο απέπλευσε από τον Πειραιά και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού που αναχώρησε από την Πάρο.

Επίσης, έχει φθάσει άλλο ένα φορτηγό πλοίο και ελικόπτερο του Λιμενικού.

Το μεσημέρι, αρκετοί από τους μετανάστες επιβιβάστηκαν στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, προκειμένου να μεταφερθούν στο πλησιέστερο λιμάνι της Κρήτης.

Έως αυτή την ώρα, η διαδικασία μετεπιβίβασης των μεταναστών στα παραπλέοντα πλοία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η επιχείρηση συντονίζεται από το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Εκτιμάται ότι το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες, που οι περισσότεροι είναι Σύριοι και Αιγύπτιοι, είχε τελικό προορισμό την Ιταλία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση