GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκάνδαλο! Πώς έδωσε με απευθείας ανάθεση 60.000.000 ευρώ η Περιφέρεια Αττικής. Ο ρόλος του (κολλητού του Αρη!) Χρ. Τεντόμα...

Κατά παράβαση του νόμου από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, φέρεται, όπως δείχνουν αποκαλυπτικά...

Κατά παράβαση του νόμου από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, φέρεται, όπως δείχνουν αποκαλυπτικά έγγραφα έχει πάρει μία απόφαση-σκάνδαλο, που αφορά ποσό-μαμούθ, σχεδόν 60.000.000 ευρώ. Ο λόγος για την απευθείας ανάθεση έργου από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο του Νομού Αττικής, που διαχειρίζεται τα στερεά απόβλητα, στον οποίο είναι πρόεδρος ο ίδιος ο περιφερειάρχης, στην εταιρεία «Ηλέκτωρ», εταιρεία του Γιώργου Μπόμπολα, χωρίς όμως να έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Οι περίεργες κινήσεις του Γ. Σγουρού ξεκινούν πέρυσι το καλοκαίρι, όταν και επιχείρησε μέσω μιας επιτροπής διαπραγμάτευσης να περάσει την απευθείας ανάθεση για τον ΧΥΤΑ Φυλής. Κατόπιν εισήγησής του, δημιουργήθηκε τριμελής επιτροπή διαπραγμάτευσης, αποτελούμενη από τους Γ. Μαστοράκο, Χρ. Τεντόμα και Α. Ζαννιά, η οποία θα διαπραγματευόταν το τίμημα. Ωστόσο, επί της ουσίας δεν έγινε ποτέ διαπραγμάτευση, αφού δεν μπήκε άλλη εταιρεία πλην του ήδη εγκατεστημένου εργολάβου!
Η συνέχεια δόθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο με μία απόφαση-κόλαφο που αναφέρει: «Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εν λόγω Πράξη, η 501/18.10.2013 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ για την κατ’ άρθρο 25, παρ. 4ΕΔ Β’ του Π.Δ. 60/2007 σύναψη της συμπληρωματικής σύμβασης με ανάδοχο της από 31.12.2010 αρχικής σύμβασης και με τις τιμές, όρους και λοιπές προϋποθέσεις της σύμβασης αυτής, κατά παράκαμψη των διατυπώσεων του τακτικού διαγωνισμού, δεν είναι νόμιμη. Συγκεκριμένα η αναθέτουσα Αρχή όφειλε να έχει λάβει υπ’ όψιν της και να έχει αξιολογήσει συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία, αναφορικά με τη διαμόρφωση του κόστους των επίμαχων υπηρεσιών στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, και να παραθέσει τους λόγους για τους οποίους δικαιολογείται η ανάθεση των επίμαχων υπηρεσιών στην εγκατεστημένη ανάδοχο, κατ’ εφαρμογή της δυνατότητας σύναψης συμπληρωματικής σύμβασης».
Λίγο παρακάτω η αναφορά συνεχίζεται στο ίδιο ύφος: «Όπως επισημαίνεται στην ανωτέρω Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ούτε από την 501/2013 απόφαση της Ελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, ούτε όμως και από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο του φακέλου προκύπτει ότι η αναθέτουσα Αρχή έλαβε υπ’ όψιν της και αξιολόγησε τα νέα οικονομικά δεδομένα».

ΟΙ ΤΙΜΕΣ
Οι «παραφωνίες» στη συγκεκριμένη συμφωνία δεν σταματούν εδώ, αφού ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός προχώρησε στον διαγωνισμό με τιμές 2009! Το απόσπασμα από τα σχετικά έγγραφα είναι αποκαλυπτικό και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, καθώς αναφέρεται ρητά πως «θα πρέπει να αιτιολογείται ότι η απόφαση είναι σύμφωνη με την ανάγκη περιστολής δαπανών. (…) Αντίθετα, δε, έκρινε ότι η ανάθεση των υπηρεσιών με τις τιμές της από 28.7.2009 προσφοράς της αναδόχου εξακολουθεί να είναι συμφέρουσα». Με λίγα λόγια, ο περιφερειάρχης έδωσε απ’ ευθείας ανάθεση χωρίς να έχει κάνει διαγωνισμό και μάλιστα με τιμές προ πενταετίας, όταν δεν είχε ξεκινήσει ακόμα η οικονομική κρίση, τις οποίες και έκρινε ως συμφέρουσες!

Τον κατήγγειλε η ανεξάρτητη αρχή δημοσίων συμβάσεων
Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός δεν άλλαξε στάση στην τακτική του ακόμα και μετά την αναφορά ενός ακόμη κρατικού φορέα. Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων σε έκθεσή της με θέμα «Παράταση σύμβασης λειτουργίας του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης», κατακεραυνώνει τον κύριο Σγουρό, με διπλή μάλιστα αρνητική γνώμη, την οποία επίσης αγνόησε επιδεικτικά. Η Αρχή επισημαίνει ότι, σύμφωνα με το αρχείο της, «δεν προκύπτει να έχει εκδοθεί θετική απόφαση για παροχή σύμφωνης γνώμης σχετικά με τη λειτουργία του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης».
Η συγκεκριμένη μάλιστα ανεξάρτητη υπηρεσία έχει εκδώσει δύο αρνητικές γνώμες σε σχετικό αίτημα του ΕΔΣΝΑ για προσφυγή στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την ανάθεση πρώτης συμπληρωματικής σύμβασης παροχής υπηρεσιών, με τίτλο «Υπηρεσίες υποστήριξης, λειτουργίας, συντήρησης και επισκευής ΕΜΑ». Το συνολικό τίμημα φτάνει τα 56.729.300 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, γεγονός που αφήνει ένα τεράστιο κενό στη θητεία του περιφερειάρχη, λίγο πριν από τις εκλογές.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα. Το γεγονός ότι ο κ. Σγουρός έφερε τελευταία στιγμή το θέμα για να επικαλεστεί ζητήματα χρόνου και να περάσει με απευθείας ανάθεση ένα τόσο μεγάλο ποσό στην εταιρεία, με αποτέλεσμα να εκθέσει και την ίδια, δημιουργεί σκιές και εύλογα ερωτηματικά.
Ο φάκελος με τις εν λόγω αποφάσεις των ελεγκτικών Αρχών έχει ήδη κοινοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, που καλείται να προωθήσει τις ενέργειες αρμοδίως το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι στην αρμόδια επιτροπή του ενιαίου συνδέσμου, που πήρε ομόφωνα τις «περίεργες» αποφάσεις συμμετείχε και ο γαλάζιος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας, που σήμερα έχει αναλάβει τον προεκλογικό αγώνα του Αρούλη. Δεν διαφώνησε σε τίποτα. Τυχαίο;

1 σχόλιο

  1. Το σάπιο πολιτικό-διαπλεκόμενο σύστημα πολιτικών τζακιών και μεγαλοκαναλαρχών- μεγαλοεκδοτών έριξε τα τελευταία αγκίστρια του για να πιαστούν αιώνια ψάρια, οι ψηφοφόροι.

    Δημιούργησε πλαστά κόμματα του συστήματος και του μνημονίου, υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες, αχυρανθρώπους των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα, και ξέρει ότι τα ΖΩΑ, τα πρόβατα,θα ξεγελαστούν πάλι, με την ευγενική καθοδήγηση καναλιών, εφημερίδων και ίντερνετ.

    Μοιράζει ψίχουλα ( που θα τα πάρει πίσω με τους νέους φοβερούς φόρους στα εισοδήματα - δεν ισχύει κανένα αφορολόγητο και φοροαπαλλαγές - και στα ακίνητα και στα αυτοκίνητα ) γιατί μας θεωρούν ΖΩΑ και ΠΡΟΒΑΤΑ, ότι θα είμαστε μια ζωή υποχείριά τους που θα μας σέρνουν να ψηφίζουμε ότι μας σερβίρουν. Κάθε ψήφος σε Καμίνη, Σπηλιωτόπουλο, Κακλαμάνη, Σγουρό, Μπουτάρη, Καλαφάτη, Τζιτζικώστα, Ιωαννίδη ( και σε όλους τους υποψηφίους, επίσημους ή ανεπίσημους, της ΝΔ και της ΕΛΙΑΣ-ΠΑΣΟΚ ) θα σημάνει νέα χαράτσια σε ακίνητα και ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, απολύσεις και αύξηση της ανεργίας και μετανάστευση στο εξωτερικό.

    Κάθε ψήφος στη ΝΔ, στην βενιζελοΕΛΙΑ, στο ΠΟΤΑΜΙ και στη ΔΗΜΑΡ θα σημάνει ότι το σάπιο πολιτικό σύστημα που μας εξετεύλισε,μας χρεοκόπησε, μας άφησε άνεργους και νεόπτωχους, χωρίς εκπαίδευση και δημόσια υγεία, θα συνεχίσει ατιμώρητα να λεηλατεί το δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο της χώρας. Είμαστε τόσο ΖΩΑ που να μη βλέπουμε ότι διαλύθηκε η μεσαία τάξη και έχει μείνει ένα 10% κομματόσκυλων και διαπλεκομένων και σκλάβων των πολιτικών τζακιών /κοτζαμπάσηδων που περνά καλά και το 90% είμαστε ΔΟΥΛΟΙ τους ;

    Οι εκλογές στις 18 Μαίου και 25 Μαίου είναι η τελευταία μας ευκαιρία να απαλλαγούμε από τους ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ που μας ρήμαξαν και ζήσουμε πιο ΕΛΕΥΘΕΡΑ. Τα παιδιά μας είναι ΑΝΕΡΓΑ ή μετανάστες ! Όχι αποχή, όχι λευκό, όχι άκυρο. Όχι ψήφο στα σάπια κόμματα της καταστροφής μας ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ ). Να ψηφίσουμε υποψηφίους και κόμματα που φοβούνται και τρέμουν, όπως ο Σύριζα, οι ΑΝΕΛ των Καμμένου- Μαριά- Δημαρά, ΚΚΕ και Χ.Α, για να τους στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε τα 30 χρόνια ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ και τα 4 χρόνια ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΦΟΡΩΝ και ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ. Αν ψηφιστούν ξανά, το επόμενο στάδιο είναι να πάρουν ΟΛΑ τα ΑΚΙΝΗΤΑ και τις ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ των Ελλήνων. Είμαστε τόσο ΜΑΚΑΚΕΣ που θα τους ξαναπιστέψουμε ;

    Και προσοχή : πριν ψηφίσετε, να πάτε στο λογιστή σας να σας πει πόσα θα πληρώσετε για το εισόδημα και τα ακίνητα/αγροτεμάχια, κάντε και την εκκαθάριση δήλωσης για τον παππού και τη γιαγιά για να ξέρουν τι θα πληρώσουν,και μετά να δούμε αν θα τους ψηφίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση