GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε 63.000 περιπτώσεις επενέβη το «Χαμόγελο του Παιδιού» το 2013

Ξεπέρασαν τις 63 χιλιάδες τα παιδιά και οι οικογένειές τους που υποστηρίχθηκαν κατά το 2013 από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως ανακοίν...

Ξεπέρασαν τις 63 χιλιάδες τα παιδιά και οι οικογένειές τους που υποστηρίχθηκαν κατά το 2013 από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως ανακοίνωσε κατά την παρουσίαση του σχετικού απολογισμού ο πρόεδρος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.
Μόνος χρηματοδότης και αρωγός του έργου που προσφέρει ο σύλλογος είναι ο απλός κόσμος και οι εταιρείες, που «εν μέσω βαθιάς ύφεσης, μας στηρίζουν», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος. Εργαλείο για την καλύτερη στήριξη αποτελούν, σύμφωνα με τον ίδιο, και οι συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί καθώς «μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν», τόνισε μεταξύ άλλων.
«Όπως φαίνεται στα αναλυτικά στοιχεία, οι ελλείψεις δεν συνοψίζονται στο φαγητό όπως πολλοί υποστηρίζουν. Η κρίση έχει πολλές παραμέτρους. Οι ανάγκες στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, της ασφάλειας των παιδιών είναι τεράστιες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του συλλόγου.
Ειδικότερα, το 2013 «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έκλεισε 18 χρόνια δράσης και κατά τη διάρκεια του έτους η τηλεφωνική γραμμή SOS 1056 δέχτηκε 272.605 κλήσεις (747 κλήσεις/ημέρα).
Επιπλέον, για 264 παιδιά που βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο, ο σύλλογος, προχώρησε σε επιτόπια παρέμβαση, ενώ για 1.296 παιδιά έλαβε σοβαρές καταγγελίες κακοποίησης.
Η γραμμή 116000, Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, έλαβε 7.138 κλήσεις και διαχειρίστηκε 124 περιστατικά εξαφάνισης παιδιών.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρείχε σε 356 παιδιά ασφάλεια και φροντίδα στα σπίτια που διαθέτει και στην «Ημερήσια Φροντίδα» και υποστήριξε 10.547 παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.
Επίσης, κάλυψε 1.852 αιτήματα για σοβαρά προβλήματα υγείας παιδιών και υποστήριξε 9.816 παιδιά στα νοσοκομεία της Ελλάδας, ενώ πραγματοποίησε 2.459 διακομιδές νεογνών και παιδιών πανελλαδικά. Προχώρησε στην προληπτική εξέταση 17.955 παιδιών σε εννέα περιφέρειες της Ελλάδας και παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη σε 3.503 παιδιά και ενήλικες.
Ο σύλλογος υλοποίησε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 10.720 μαθητές, στο πλαίσιο 378 επισκέψεων σε σχολεία όλης της Ελλάδας και απασχόλησε δημιουργικά 5.542 παιδιά στον παιδότοπο που λειτουργεί στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
Με αφορμή την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό (Bullying), ο κ. Γιαννόπουλος, προέτρεψε τους πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.antibullying.eu και να υπογράψουν ηλεκτρονικά για την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας ενάντια στο φαινόμενο.
Σημειώνεται ότι, στα αποτελέσματα του Κοινωνικού Βαρόμετρου ASBI 2013 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διατηρεί για όγδοη χρονιά την 1η θέση στους δείκτες Κοινωνική Επιρροή- Απήχηση, Δημοτικότητα και Αναγνωρισιμότητα», είπε ο κ. Γιαννόπουλος και ευχαρίστησε τον κόσμο που στηρίζει τις δράσεις του συλλόγου.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση