GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

7 μυστικά που κρύβονται στην κουζίνα σας για να δείχνετε πάντα νέες

Τα χρόνια περνούν και φοβάστε πως σε λίγο καιρό θα μισήσετε τον καθρέφτη σας. Αφιερώνετε αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα προκειμένου να...


Τα χρόνια περνούν και φοβάστε πως σε λίγο καιρό θα μισήσετε τον καθρέφτη σας. Αφιερώνετε αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα προκειμένου να βάλετε στο πρόσωπό σας τις κατάλληλες κρέμες που θα σας χαρίσουν λάμψη...


Μήπως όμως το μυστικό για να φαίνεστε για πάντα νέες βρίσκεται στα ράφια της κουζίνας σας; Υπάρχουν τροφές, οι οποίες είναι γνωστές για την αντιγηραντική τους δράσης.

Ιδού τα 7 μυστικά που κρύβονται στην κουζίνα σας:

1. Κράνμπερι

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το εκχύλισμα από κράνμπερι χαρίζει κατά 25% περισσότερα χρόνια ζωής.

2. Ξηροί καρποί

Σύμφωνα με το Onmed, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δηλώνουν πως οι ξηροί καρποί είναι το σνακ της μακροζωίας. Εκτοξεύουν τους δείκτες υγείας και προστατεύουν από ασθένειες όπως ο καρκίνος, η καρδιοπάθεια και οι παθήσεις του αναπνευστικού.

3. Κόκκινο κρασί

Μόλις μισό ποτήρι κόκκινο κρασί μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο, δηλώνουν Ολλανδοί ερευνητές. Τα στατιστικά δείχνουν ότι όσοι καταναλώνουν συστηματικά λίγο κρασί ζουν κατά μέσο όρο πέντε χρόνια περισσότερο. Το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από την καρδιοπάθεια.

4. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιοπάθειας. Παράλληλα, μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 26%.

5. Μύρτιλλα

Ανήκουν σίγουρα στην κατηγορία των υπερ-τροφών, καθώς έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Μελέτες δείχνουν ότι οι πολυφαινόλες που περιέχουν τα μύρτιλλα μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 30%.

6. Προϊόντα ολικής άλεσης και ελαιόλαδο

Τα δύο διατροφικά «όπλα» της μεσογειακής διατροφής προστατεύουν την καρδιά μας και συμβάλλουν στη μακροζωία.

7. Σολομός

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, υποστηρίζουν ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση